Scana Noliko is een producent van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik. Het bedrijft telt vestigingen in Bree en Rijkevorsel, samen goed voor 563 werknemers. Het bedrijf produceert voornamelijk voor huismerken en voert 80 procent van haar producten uit, vooral naar EU-landen. Scana Noliko werkt samen met bijna 400 Belgische, Nederlandse en Duitse telers. Voor het boekjaar 2010-2011, dat eind maart afloopt, verwacht het bedrijf een omzet van meer dan 180 miljoen euro.

PinguinLutosa betaalt 115 miljoen euro voor het volledige pakket aandelen. De ondernemingswaarde van Scana Noliko wordt geschat op 155 miljoen euro. Het bedrijf uit Westrozebeke wil de transactie gedeeltelijk financieren door een kapitaalverhoging van 44 miljoen euro. Het Gimv-XL fonds is bereid om voor 24 miljoen euro in te tekenen. De controlerende aandeelhouder Food Invest International - die wordt gecontroleerd door de familie Deprez - zegde toe om voor 8,48 miljoen euro in te tekenen. De rest van de aandelen wordt aangeboden aan het publiek.

Voorts wordt de overname gefinancierd via een achtergestelde lening met warrants (die geven recht op latere aankoop van aandelen tegen een voorafbepaalde prijs) voor 36 miljoen euro. Dat brengt de totale investering van Gimv op 60 miljoen euro. Gimv-XL zou op die manier ongeveer 13 procent van het kapitaal van PinguinLutosa verwerven, wat kan oplopen tot ongeveer 27 procent als de warrants volledig worden uitgeoefend.

Voor PinguinLutosa betekent de overname een verruiming van het gamma naar glas en blik. Hein Deprez wordt gedelegeerd bestuurder van de overkoepelende organisatie. Herwig Dejonghe blijft CEO voor de diepvriesdivisie, Dominiek Stinckens (huidig CEO Scana Noliko) blijft verantwoordelijk voor de conservendivisie.

Scana Noliko is een producent van groenten- en fruitconserven, deegwaren, soep en sauzen in glas en blik. Het bedrijft telt vestigingen in Bree en Rijkevorsel, samen goed voor 563 werknemers. Het bedrijf produceert voornamelijk voor huismerken en voert 80 procent van haar producten uit, vooral naar EU-landen. Scana Noliko werkt samen met bijna 400 Belgische, Nederlandse en Duitse telers. Voor het boekjaar 2010-2011, dat eind maart afloopt, verwacht het bedrijf een omzet van meer dan 180 miljoen euro. PinguinLutosa betaalt 115 miljoen euro voor het volledige pakket aandelen. De ondernemingswaarde van Scana Noliko wordt geschat op 155 miljoen euro. Het bedrijf uit Westrozebeke wil de transactie gedeeltelijk financieren door een kapitaalverhoging van 44 miljoen euro. Het Gimv-XL fonds is bereid om voor 24 miljoen euro in te tekenen. De controlerende aandeelhouder Food Invest International - die wordt gecontroleerd door de familie Deprez - zegde toe om voor 8,48 miljoen euro in te tekenen. De rest van de aandelen wordt aangeboden aan het publiek. Voorts wordt de overname gefinancierd via een achtergestelde lening met warrants (die geven recht op latere aankoop van aandelen tegen een voorafbepaalde prijs) voor 36 miljoen euro. Dat brengt de totale investering van Gimv op 60 miljoen euro. Gimv-XL zou op die manier ongeveer 13 procent van het kapitaal van PinguinLutosa verwerven, wat kan oplopen tot ongeveer 27 procent als de warrants volledig worden uitgeoefend. Voor PinguinLutosa betekent de overname een verruiming van het gamma naar glas en blik. Hein Deprez wordt gedelegeerd bestuurder van de overkoepelende organisatie. Herwig Dejonghe blijft CEO voor de diepvriesdivisie, Dominiek Stinckens (huidig CEO Scana Noliko) blijft verantwoordelijk voor de conservendivisie.