De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit riep op tot actie op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van het land, van 8 tot 23 uur. De piloten gaan niet akkoord met de voorwaarden voor toekomstige brugpensionering.

Passagiers van langeafstandvluchten zullen het meeste lijden onder de staking.Volgens de vakbond zal de dienstregeling met de toestellen Airbus A380, A330, A340 en Boeing 747 getroffen zijn.

Lufthansa voerde een aangepast vluchtplan in zodat meer dan de helft van de vluchten op de lange afstand toch kan plaatsvinden. De bedrijfswoordvoerder heeft er alle vertrouwen in dat het aangepast vluchtplan uitgevoerd kan worden.

In een videoboodschap vroeg Lufthansa-topman Carsten Spohr de reizigers dinsdag om "geduld en begrip". "Ik ben mij er volledig van bewust dat wij op dagen dat er gestaakt wordt, niet de diensten leveren die u van ons verwacht." Het bedrijf moet volgens de topman evenwel de rug rechten om ook in de toekomst concurrerentieel te blijven en te kunnen blijven investeren in nieuwe en betere vliegtuigen. (Belga/NS)

De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit riep op tot actie op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van het land, van 8 tot 23 uur. De piloten gaan niet akkoord met de voorwaarden voor toekomstige brugpensionering. Passagiers van langeafstandvluchten zullen het meeste lijden onder de staking.Volgens de vakbond zal de dienstregeling met de toestellen Airbus A380, A330, A340 en Boeing 747 getroffen zijn.Lufthansa voerde een aangepast vluchtplan in zodat meer dan de helft van de vluchten op de lange afstand toch kan plaatsvinden. De bedrijfswoordvoerder heeft er alle vertrouwen in dat het aangepast vluchtplan uitgevoerd kan worden.In een videoboodschap vroeg Lufthansa-topman Carsten Spohr de reizigers dinsdag om "geduld en begrip". "Ik ben mij er volledig van bewust dat wij op dagen dat er gestaakt wordt, niet de diensten leveren die u van ons verwacht." Het bedrijf moet volgens de topman evenwel de rug rechten om ook in de toekomst concurrerentieel te blijven en te kunnen blijven investeren in nieuwe en betere vliegtuigen. (Belga/NS)