De piloten bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa willen dinsdag in Frankfurt het werk neerleggen. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur zullen geen langeafstandsvluchten vertrekken, zo meldt de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit maandagochtend.

Vorige week donderdag maakte de vakbond al bekend dat de onderhandelingen tussen de luchtvaartmaatschappij en haar piloten over het brugpensioen opnieuw afgesprongen waren en er rekening gehouden moest worden met nieuwe stakingsacties.

"Aangezien het Lufthansa-management nog steeds geen aannemelijk voorstel gedaan heeft, zien wij ons gedwongen tot deze maatregelen", aldus de vakbond, die benadrukt wel nog steeds bereid te zijn tot compromissen te komen om de staking af te wenden.

Het conflict gaat over de voorwaarden voor toekomstige brugpensionering van 5.400 piloten en co-piloten van Lufthansa, Lufthansa-Cargo en Germanwings. Lufthansa heeft de oude afspraken eind 2013 beëindigd. Tijdens vier stakingsgolven zijn sindsdien al 4.300 vluchten geschrapt. (Belga/NS)

De piloten bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa willen dinsdag in Frankfurt het werk neerleggen. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur zullen geen langeafstandsvluchten vertrekken, zo meldt de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit maandagochtend. Vorige week donderdag maakte de vakbond al bekend dat de onderhandelingen tussen de luchtvaartmaatschappij en haar piloten over het brugpensioen opnieuw afgesprongen waren en er rekening gehouden moest worden met nieuwe stakingsacties. "Aangezien het Lufthansa-management nog steeds geen aannemelijk voorstel gedaan heeft, zien wij ons gedwongen tot deze maatregelen", aldus de vakbond, die benadrukt wel nog steeds bereid te zijn tot compromissen te komen om de staking af te wenden. Het conflict gaat over de voorwaarden voor toekomstige brugpensionering van 5.400 piloten en co-piloten van Lufthansa, Lufthansa-Cargo en Germanwings. Lufthansa heeft de oude afspraken eind 2013 beëindigd. Tijdens vier stakingsgolven zijn sindsdien al 4.300 vluchten geschrapt. (Belga/NS)