"De ongebreidelde expansie is de diepe reden dat het fout is gelopen. Als men in een tijdperk zit van ongebreideld succes, dan begaat men op een zeker moment excessen. Want als men op een moment succes heeft op een domein, dan denkt men al snel dat men op andere domeinen ook succes zal kennen. Het beste bewijs is de overname van de Amerikaanse kredietverzekeraar FSA", klinkt het in de krant De Tijd.

Narmon heeft het vooral ook moeilijk met de stijl van Mariani. "'Mariani mag dan al een directiecomité hebben, dat is een farce. Hij beslist alles, samen met een meute van experts en consultants. Dat is typisch Frans. Dat loopt van Lodewijk XIV over Napoleon en dus ook tot Mariani. Hij is geen man van het terrein. Zijn leger van experts legt zijn wil op aan de operationele mensen op het terrein. Dat demotiveert de ploegen in België en in Luxemburg."

Heel wat menselijk potentieel heeft de bank recentelijk verlaten uit onvrede over de leiding van Mariani, betreurt Narmon. "Het beste wat de Belgische overheid kan doen, is Stefaan Decraene terughalen en hem opnieuw directievoorzitter van Dexia Bank België maken, want hij kent de bank door en door", besluit hij. (Belga/TE)

"De ongebreidelde expansie is de diepe reden dat het fout is gelopen. Als men in een tijdperk zit van ongebreideld succes, dan begaat men op een zeker moment excessen. Want als men op een moment succes heeft op een domein, dan denkt men al snel dat men op andere domeinen ook succes zal kennen. Het beste bewijs is de overname van de Amerikaanse kredietverzekeraar FSA", klinkt het in de krant De Tijd. Narmon heeft het vooral ook moeilijk met de stijl van Mariani. "'Mariani mag dan al een directiecomité hebben, dat is een farce. Hij beslist alles, samen met een meute van experts en consultants. Dat is typisch Frans. Dat loopt van Lodewijk XIV over Napoleon en dus ook tot Mariani. Hij is geen man van het terrein. Zijn leger van experts legt zijn wil op aan de operationele mensen op het terrein. Dat demotiveert de ploegen in België en in Luxemburg." Heel wat menselijk potentieel heeft de bank recentelijk verlaten uit onvrede over de leiding van Mariani, betreurt Narmon. "Het beste wat de Belgische overheid kan doen, is Stefaan Decraene terughalen en hem opnieuw directievoorzitter van Dexia Bank België maken, want hij kent de bank door en door", besluit hij. (Belga/TE)