Picanol heeft in het derde kwartaal een omzet behaald van 131,3 miljoen euro, wat overeenstemt met een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

"Op basis van het sterk gevulde orderboek in de eerste jaarhelft van 2013 kende de divisie weaving machines opnieuw een sterk kwartaal", luidt het in het persbericht.

In de industries-divisie, die verschillende onderdelen voor de industrie produceert, was er in het derde kwartaal een 'lichte stijging van de activiteiten' dankzij een hogere vraag vanuit de weefmachinesdivisie en projecten voor andere klanten.

Picanol bevestigt dinsdag de prognoses om in de tweede jaarhelft een lichte omzetstijging te realiseren. Het bedrijf uit Ieper is wel op zijn hoede voor een 'toenemende druk op volumes en marges, onder meer als gevolg van de sterke euro'. Bovendien houdt de groep voor 2014 rekening met een afkoeling van de wereldwijde weefmachinemarkt.

Picanol keurde dit jaar al voor 17,5 miljoen euro investeringen goed in de vestiging in Ieper. In het voorjaar van 2014 moeten in Ieper de bouwwerkzaamheden afgerond worden van een nieuwe proefdraaizone en een nieuw trainingscentrum voor weefmachines.
De overname van een participatie van 27,6 procent in Tessenderlo Chemie wil Picanol begin november afronden. (Belga/BO)

Picanol heeft in het derde kwartaal een omzet behaald van 131,3 miljoen euro, wat overeenstemt met een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar."Op basis van het sterk gevulde orderboek in de eerste jaarhelft van 2013 kende de divisie weaving machines opnieuw een sterk kwartaal", luidt het in het persbericht. In de industries-divisie, die verschillende onderdelen voor de industrie produceert, was er in het derde kwartaal een 'lichte stijging van de activiteiten' dankzij een hogere vraag vanuit de weefmachinesdivisie en projecten voor andere klanten. Picanol bevestigt dinsdag de prognoses om in de tweede jaarhelft een lichte omzetstijging te realiseren. Het bedrijf uit Ieper is wel op zijn hoede voor een 'toenemende druk op volumes en marges, onder meer als gevolg van de sterke euro'. Bovendien houdt de groep voor 2014 rekening met een afkoeling van de wereldwijde weefmachinemarkt. Picanol keurde dit jaar al voor 17,5 miljoen euro investeringen goed in de vestiging in Ieper. In het voorjaar van 2014 moeten in Ieper de bouwwerkzaamheden afgerond worden van een nieuwe proefdraaizone en een nieuw trainingscentrum voor weefmachines. De overname van een participatie van 27,6 procent in Tessenderlo Chemie wil Picanol begin november afronden. (Belga/BO)