Ze verkoopt het belang aan een groep investeerders onder leiding van Apollo Global Management. Dat maakte het technologiebedrijf maandag bekend.

De verkoop van een belang van ruim 80 procent levert naar verwachting 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) in contanten op. De overige 20 procent van de aandelen behoudt Philips zelf. De transactie wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2017.

Philips dacht Lumileds eerder te kunnen slijten aan het Chinese Go Scale Capital, dat bereid was bijna 3 miljard dollar neer te tellen. Voor die deal gaf de Amerikaanse overheid echter geen toestemming.

Ze verkoopt het belang aan een groep investeerders onder leiding van Apollo Global Management. Dat maakte het technologiebedrijf maandag bekend.De verkoop van een belang van ruim 80 procent levert naar verwachting 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) in contanten op. De overige 20 procent van de aandelen behoudt Philips zelf. De transactie wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2017.Philips dacht Lumileds eerder te kunnen slijten aan het Chinese Go Scale Capital, dat bereid was bijna 3 miljard dollar neer te tellen. Voor die deal gaf de Amerikaanse overheid echter geen toestemming.