De kwartaalwinst overtrof de verwachtingen. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op een nettowinst van 358 miljoen euro. De omzet steeg bijna 10 procent op jaarbasis tot 6,16 miljard euro.

Philips profiteerde tijdens het derde kwartaal onder meer van een meerwaarde van 154 miljoen euro op de verkoop van zijn halfgeleiderdivisie NXP, en van kostenbesparingen. Philips kondigde vorig jaaraan 6.000 banen te schrappen om de winstgevendheid te verbeteren.

Philips handhaaft zijn verwachting van een winstmarge (ebita) van meer dan 10 procent in 2010. Het bedrijf merkte wel op voorzichtig te zijn over de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal "door het onzekere economisch klimaat en het fragiele consumentenvertrouwen in sommige markten".

De kwartaalwinst overtrof de verwachtingen. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op een nettowinst van 358 miljoen euro. De omzet steeg bijna 10 procent op jaarbasis tot 6,16 miljard euro. Philips profiteerde tijdens het derde kwartaal onder meer van een meerwaarde van 154 miljoen euro op de verkoop van zijn halfgeleiderdivisie NXP, en van kostenbesparingen. Philips kondigde vorig jaaraan 6.000 banen te schrappen om de winstgevendheid te verbeteren.Philips handhaaft zijn verwachting van een winstmarge (ebita) van meer dan 10 procent in 2010. Het bedrijf merkte wel op voorzichtig te zijn over de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal "door het onzekere economisch klimaat en het fragiele consumentenvertrouwen in sommige markten".