Philips Lighting wil de vestiging in Kontich sluiten. Die intentie heeft het Nederlandse bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Hierdoor staan 121 banen op de helling.

In Kontich worden verlichtingsarmaturen voor de consumentenmarkt ontworpen. In het kader van synergieën verhuist een deel van de activiteit naar Eindhoven, een deel naar de Philips-fabriek in Turnhout.

Als gevolg van de sluiting worden zowat 20 functies, met inbegrip van het management, verplaatst naar de vestiging in Turnhout. Er komen zestig functies bij in het Nederlandse Eindhoven. De intentie werd vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd. De sluiting is voorzien in de loop van 2016.

Philips Lighting is een zelfstandig onderdeel van Philips. De verlichtingsdivisie heeft in België nog vestigingen in Turnhout, Brussel en Roeselare. Philips wil nog voor de zomer zijn verlichtingsdivisie als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen of verkopen.(Belga/BO)

Philips Lighting wil de vestiging in Kontich sluiten. Die intentie heeft het Nederlandse bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Hierdoor staan 121 banen op de helling.In Kontich worden verlichtingsarmaturen voor de consumentenmarkt ontworpen. In het kader van synergieën verhuist een deel van de activiteit naar Eindhoven, een deel naar de Philips-fabriek in Turnhout. Als gevolg van de sluiting worden zowat 20 functies, met inbegrip van het management, verplaatst naar de vestiging in Turnhout. Er komen zestig functies bij in het Nederlandse Eindhoven. De intentie werd vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd. De sluiting is voorzien in de loop van 2016. Philips Lighting is een zelfstandig onderdeel van Philips. De verlichtingsdivisie heeft in België nog vestigingen in Turnhout, Brussel en Roeselare. Philips wil nog voor de zomer zijn verlichtingsdivisie als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen of verkopen.(Belga/BO)