Bij Philips in Haasrode werken vandaag nog 87 werknemers (78 bedienden en 8 arbeiders) die verspreid zitten gespreid over Home Control Sytems (73) en het I-Lab (14).

Home Control Systems is het wereldwijde hoofdkantoor voor verkoop en support van geavanceerde afstandsbedieningen in de B2B-markt (business-to-business) voor derde partijen. Het I-Lab (Innovation Lab) ontwikkelt nieuwe producten voor audio- en videotoepassingen.

"Bij de herstructurering eind vorig jaar hadden we al aangekondigd dat we een overnemer zochten voor de Pronto-business. Omdat dit na grondig onderzoek niet gelukt is, willen we deze productielijn en
gerelateerde activiteiten stopzetten. Deze beslissing treft in Leuven 35 en in de VS 4 jobs", aldus Philips-woordvoerster Anneleen Van Troos.

De onderhandelingen met de sociale partners over de herstructureringsronde worden vrijdag 5 november opgestart. De gesprekken zullen volgens de vakbonden allicht nog dezelfde dag worden afgerond, aangezien de geplande ontslagen vallen onder de regeling voor het collectief ontslag van enkele maanden geleden.

Bij Philips in Haasrode werken vandaag nog 87 werknemers (78 bedienden en 8 arbeiders) die verspreid zitten gespreid over Home Control Sytems (73) en het I-Lab (14). Home Control Systems is het wereldwijde hoofdkantoor voor verkoop en support van geavanceerde afstandsbedieningen in de B2B-markt (business-to-business) voor derde partijen. Het I-Lab (Innovation Lab) ontwikkelt nieuwe producten voor audio- en videotoepassingen. "Bij de herstructurering eind vorig jaar hadden we al aangekondigd dat we een overnemer zochten voor de Pronto-business. Omdat dit na grondig onderzoek niet gelukt is, willen we deze productielijn en gerelateerde activiteiten stopzetten. Deze beslissing treft in Leuven 35 en in de VS 4 jobs", aldus Philips-woordvoerster Anneleen Van Troos. De onderhandelingen met de sociale partners over de herstructureringsronde worden vrijdag 5 november opgestart. De gesprekken zullen volgens de vakbonden allicht nog dezelfde dag worden afgerond, aangezien de geplande ontslagen vallen onder de regeling voor het collectief ontslag van enkele maanden geleden.