Het Nederlandse elektronicaconcern zet nog eens het mes in het personeelsbestand om 300 miljoen euro extra te besparen. Met de nieuwe maatregelen loopt het totaal van het vorig jaar aangekondigde besparingsprogramma 'Accelerate' tegen 2014 op tot 1,1 miljard euro. Het is daarbij de bedoeling om ondanks 'economische tegenwind' de doelstellingen voor volgend jaar te halen.

Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent, een winstmarge (ebita) van 10 tot 12 procent en een rendement op het geïnvesteerde vermogen van 12 tot 14 procent. Tegen volgend jaar moet er al een kostenbesparing gerealiseerd zijn van 900 miljoen euro.

Door de nieuwe aangekondigde ontslagronde lopen de kosten van het herstructureringsplan op van een eerder geraamde 125 miljoen euro tot 210 miljoen euro.

De klappen zullen vooral vallen in de divisies 'healthcare' (gezondheid) en verlichting. Of België getroffen wordt, is nog niet bekend. Als de ontslagronde wordt doorgevoerd, zullen bij het elektronicaconcern sinds 2009 bijna 13.000 arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan.

In ons land werken ongeveer 2.500 mensen voor Philips. De groep telt onder meer vestigingen in Turnhout (verlichting) en Leuven (audio). In Turnhout kondigde de directie eerder dit jaar het ontslag van 136 bedienden aan. De fabriek in Brugge (tv) werd ondergebracht in een joint venture TP Vision.

Het personeel in de vestiging van Turnhout is er alvast niet gerust op. Volgens Serge Seret, secretaris van de socialistische vakbond BBTK, is de ongerustheid bij het personeel extra groot omdat Philips heeft laten verstaan alles in te zetten op LED-verlichting. In Turnhout wordt geen LED-verlichting geproduceerd, maar wel onder meer verlichting voor stadions en straatverlichting.(Belga/BO)

Het Nederlandse elektronicaconcern zet nog eens het mes in het personeelsbestand om 300 miljoen euro extra te besparen. Met de nieuwe maatregelen loopt het totaal van het vorig jaar aangekondigde besparingsprogramma 'Accelerate' tegen 2014 op tot 1,1 miljard euro. Het is daarbij de bedoeling om ondanks 'economische tegenwind' de doelstellingen voor volgend jaar te halen. Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent, een winstmarge (ebita) van 10 tot 12 procent en een rendement op het geïnvesteerde vermogen van 12 tot 14 procent. Tegen volgend jaar moet er al een kostenbesparing gerealiseerd zijn van 900 miljoen euro. Door de nieuwe aangekondigde ontslagronde lopen de kosten van het herstructureringsplan op van een eerder geraamde 125 miljoen euro tot 210 miljoen euro. De klappen zullen vooral vallen in de divisies 'healthcare' (gezondheid) en verlichting. Of België getroffen wordt, is nog niet bekend. Als de ontslagronde wordt doorgevoerd, zullen bij het elektronicaconcern sinds 2009 bijna 13.000 arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan.In ons land werken ongeveer 2.500 mensen voor Philips. De groep telt onder meer vestigingen in Turnhout (verlichting) en Leuven (audio). In Turnhout kondigde de directie eerder dit jaar het ontslag van 136 bedienden aan. De fabriek in Brugge (tv) werd ondergebracht in een joint venture TP Vision. Het personeel in de vestiging van Turnhout is er alvast niet gerust op. Volgens Serge Seret, secretaris van de socialistische vakbond BBTK, is de ongerustheid bij het personeel extra groot omdat Philips heeft laten verstaan alles in te zetten op LED-verlichting. In Turnhout wordt geen LED-verlichting geproduceerd, maar wel onder meer verlichting voor stadions en straatverlichting.(Belga/BO)