Bij Philips in Kontich sneuvelen 65 banen. Dat werd dinsdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Maar er gaan nog meer banen verloren.

Door de ontslagronde in Kontich worden vooral bedienden (52) getroffen. In Wommelgem, waar de magazijnen zijn gevestigd, sneuvelen 20 banen. Daar verliezen 19 arbeiders en één bediende hun baan. De magazijnen verhuizen naar Eindhoven.

In Kontich zal de procedure rond het collectief ontslag (procedure-Renault) worden opgestart. In Wommelgem willen de vakbonden onderhandelen over een sociaal plan.

Philips Kontich, het vroegere Massive dat in 2007 voor 590 miljoen euro werd overgenomen door CVC Capital Partners, is het wereldwijde hoofdkwartier van Philips Consumer Luminaires, zoals led-verlichting.

Behalve in Kontich en Wommelgem gaan er in de loop van 2013 ook in Brussel banen verloren. Volgens vakbondssecretaris Guy Vertommen van het BBTK gaat het in Brussel om 126 stafmedewerkers die hun baan verliezen, wat door het bedrijf bevestigd wordt. (Belga/BO)

Bij Philips in Kontich sneuvelen 65 banen. Dat werd dinsdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Maar er gaan nog meer banen verloren.Door de ontslagronde in Kontich worden vooral bedienden (52) getroffen. In Wommelgem, waar de magazijnen zijn gevestigd, sneuvelen 20 banen. Daar verliezen 19 arbeiders en één bediende hun baan. De magazijnen verhuizen naar Eindhoven. In Kontich zal de procedure rond het collectief ontslag (procedure-Renault) worden opgestart. In Wommelgem willen de vakbonden onderhandelen over een sociaal plan.Philips Kontich, het vroegere Massive dat in 2007 voor 590 miljoen euro werd overgenomen door CVC Capital Partners, is het wereldwijde hoofdkwartier van Philips Consumer Luminaires, zoals led-verlichting. Behalve in Kontich en Wommelgem gaan er in de loop van 2013 ook in Brussel banen verloren. Volgens vakbondssecretaris Guy Vertommen van het BBTK gaat het in Brussel om 126 stafmedewerkers die hun baan verliezen, wat door het bedrijf bevestigd wordt. (Belga/BO)