Philips waarschuwt dat de resultaten bij de divisies Lighting en Consumer Lifestyle in het tweede kwartaal lager zullen uitvallen dan eerder werd aangenomen. De Nederlandse groep kondigt ook een kostenbesparingsprogramma aan. Op de beurs van Amsterdam kelderde het aandeel woensdagochtend. Omstreeks 11 uur noteerde Philips met een verlies van ruim 11,3 procent tot 15,96 euro.

Licht en consumentenelektronica

De vergelijkbare omzetgroei bij de lichtdivisie Lighting zal in het tweede kwartaal "laag enkelcijferig" zijn, aldus Philips. Dieaanname weerspiegelt de "zwakker dan verwachte" omstandigheden in de West-Europese consumentenmarkt en de bouwactiviteit in verzadigde markten. Naar verwachting komt het bedrijfsresultaat (ebita) uit op circa 85 miljoen euro.

Consumer Lifestyle, de traditionele consumentenelektronica, heeft last van een aanhoudend lage vraag. Daarnaast nemen de licentie-inkomsten af en heeft het onderdeel last van de verkoop van de tv-activiteiten. De omzet bij de divisie zal met een laag enkelcijferig percentage dalen. Het bedrijfsresultaat komt naar verwachting uit rond 50 miljoen euro.

Philips telt wereldwijd circa 119.000 werknemers en realiseerde in 2010 een omzetcijfer van 22,3 miljard euro. (Belga/KVDA)

Philips waarschuwt dat de resultaten bij de divisies Lighting en Consumer Lifestyle in het tweede kwartaal lager zullen uitvallen dan eerder werd aangenomen. De Nederlandse groep kondigt ook een kostenbesparingsprogramma aan. Op de beurs van Amsterdam kelderde het aandeel woensdagochtend. Omstreeks 11 uur noteerde Philips met een verlies van ruim 11,3 procent tot 15,96 euro. Licht en consumentenelektronica De vergelijkbare omzetgroei bij de lichtdivisie Lighting zal in het tweede kwartaal "laag enkelcijferig" zijn, aldus Philips. Dieaanname weerspiegelt de "zwakker dan verwachte" omstandigheden in de West-Europese consumentenmarkt en de bouwactiviteit in verzadigde markten. Naar verwachting komt het bedrijfsresultaat (ebita) uit op circa 85 miljoen euro. Consumer Lifestyle, de traditionele consumentenelektronica, heeft last van een aanhoudend lage vraag. Daarnaast nemen de licentie-inkomsten af en heeft het onderdeel last van de verkoop van de tv-activiteiten. De omzet bij de divisie zal met een laag enkelcijferig percentage dalen. Het bedrijfsresultaat komt naar verwachting uit rond 50 miljoen euro. Philips telt wereldwijd circa 119.000 werknemers en realiseerde in 2010 een omzetcijfer van 22,3 miljard euro. (Belga/KVDA)