Tegen 2020 zou er ook een afbouw van het personeel komen met 30 procent.

Afdankingsrondes

De afgelopen jaren waren er al verschillende afdankingsrondes. Momenteel telt de vestiging volgens een van de bonden nog zowat 735 werknemers.

In 2007 was er nog sprake van 2.400 werknemers. Een vorige grote herstructurering in Turnhout dateert van 2015, toen bijna 160 jobs werden geschrapt. Vorig jaar kondigde Philips Lighting ook aan de vestiging in Kontich te sluiten, waarbij 121 jobs zouden worden geschrapt. Een deel van de activiteiten zou naar Turnhout overgaan.

De Turnhoutse vestiging maakt onder meer lampen voor straatverlichting, sportstadions, winkels en beamers. De laatste jaren loopt de vraag sterk terug door de opkomst van ledverlichting, die Philips goedkoper in Azië maakt.

Tegen 2020 zou er ook een afbouw van het personeel komen met 30 procent.De afgelopen jaren waren er al verschillende afdankingsrondes. Momenteel telt de vestiging volgens een van de bonden nog zowat 735 werknemers.In 2007 was er nog sprake van 2.400 werknemers. Een vorige grote herstructurering in Turnhout dateert van 2015, toen bijna 160 jobs werden geschrapt. Vorig jaar kondigde Philips Lighting ook aan de vestiging in Kontich te sluiten, waarbij 121 jobs zouden worden geschrapt. Een deel van de activiteiten zou naar Turnhout overgaan.De Turnhoutse vestiging maakt onder meer lampen voor straatverlichting, sportstadions, winkels en beamers. De laatste jaren loopt de vraag sterk terug door de opkomst van ledverlichting, die Philips goedkoper in Azië maakt.