De belastingmoraal van multinationals, waaronder Philips, vormde de voorbije jaren nog onderwerp van discussie in de Nederlandse politiek. Een Kamercommissie voelde het bedrijf aan de tand over het feit dat het enkele jaren geen winstbelasting afdroeg in Nederland dankzij allerhande aftrekposten. Philips gaf eerder al aan dat het naar verwachting in 2021 weer zal bijdragen aan de Nederlandse schatkist. Door de belastingafdrachten per land uit te splitsen, vergroot het bedrijf naar eigen zeggen de transparantie.

Daarnaast is het 'de visie dat deze belastingen een maatschappelijke bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen'. Philips kondigde deze week ook nieuwe duurzaamheidsinitiatieven aan. Het bedrijf is van plan in 2025 driekwart van alle benodigde energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Dat was in 2015 nog 36 procent.

De belastingmoraal van multinationals, waaronder Philips, vormde de voorbije jaren nog onderwerp van discussie in de Nederlandse politiek. Een Kamercommissie voelde het bedrijf aan de tand over het feit dat het enkele jaren geen winstbelasting afdroeg in Nederland dankzij allerhande aftrekposten. Philips gaf eerder al aan dat het naar verwachting in 2021 weer zal bijdragen aan de Nederlandse schatkist. Door de belastingafdrachten per land uit te splitsen, vergroot het bedrijf naar eigen zeggen de transparantie.Daarnaast is het 'de visie dat deze belastingen een maatschappelijke bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen'. Philips kondigde deze week ook nieuwe duurzaamheidsinitiatieven aan. Het bedrijf is van plan in 2025 driekwart van alle benodigde energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Dat was in 2015 nog 36 procent.