Volgens BN DeStem zijn vakbonden, ondernemingsraad en directie verkennende gesprekken aan het voeren over de sluiting. In maart raakte al bekend dat twee productielijnen naar Polen zullen verhuizen. Daardoor zouden in Roosendaal nog dit jaar 200 van de 450 banen in de productie en de ontwikkeling sneuvelen.

Begin juni werd duidelijk dat Philips in zijn verlichtingsfabriek in Turnhout 136 banen wil schrappen onder bedienden en kaderleden. Philips Turnhout telt 1.500 werknmers.

Kort daarvoor hadden de vakbonden van het voormalige Philips Brugge, nu TP Vision, al laten weten dat ze vrezen voor een sluiting. Voor de werknmers in Brugge is het wachten tot eind augustus vooraleer ze duidelijkheid krijgen, luidt het bij de christelijke vakbond. (Belga/BO)

Volgens BN DeStem zijn vakbonden, ondernemingsraad en directie verkennende gesprekken aan het voeren over de sluiting. In maart raakte al bekend dat twee productielijnen naar Polen zullen verhuizen. Daardoor zouden in Roosendaal nog dit jaar 200 van de 450 banen in de productie en de ontwikkeling sneuvelen. Begin juni werd duidelijk dat Philips in zijn verlichtingsfabriek in Turnhout 136 banen wil schrappen onder bedienden en kaderleden. Philips Turnhout telt 1.500 werknmers. Kort daarvoor hadden de vakbonden van het voormalige Philips Brugge, nu TP Vision, al laten weten dat ze vrezen voor een sluiting. Voor de werknmers in Brugge is het wachten tot eind augustus vooraleer ze duidelijkheid krijgen, luidt het bij de christelijke vakbond. (Belga/BO)