Philips schreef in het derde kwartaal een omzet van 6,1 miljard euro en een winst van 170 miljoen euro in de boeken. Analisten rekenden op een omzet van 5,9 miljard euro en een winst van 139 miljoen euro. Een jaar geleden behaalde het bedrijf nog een winst van 76 miljoen euro en een omzet van 5,4 miljard euro.

Op koers Philips geeft aan wereldwijd aanhoudend economische tegenwind te voelen. Desondanks zegt het op koers te zijn om de doelen van 2013 te halen. Het concern beoogt in 2013 onder meer een omzetgroei van 4 à 6 procent en een ebita-marge van 10 tot 12 procent.

Topman Frans van Houten zei dat groei in Europa er op dit moment niet in zit. Die is wel te vinden in onder meer het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, zo gaf hij aan op televisiezender CNBC.

Banenverlies Philips maakte in september nog bekend wereldwijd 2.200 banen extra te schrappen, bovenop het eerder aangekondigde ontslag van 4.500 werknemers. Het extra banenverlies moet leiden tot een verdere kostenbesparing van 300 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht, door het versnellen van het programma waarmee het overheadkosten wil terugdringen, dit jaar extra kosten te maken van circa 300 miljoen euro.

In ons land werken meer dan 2.000 mensen voor Philips. De groep heeft onder meer vestigingen in Turnhout (verlichting) en Leuven (audio).

In Turnhout kondigde de directie eerder dit jaar het ontslag van 136 bedienden aan. De fabriek in Brugge (tv, TP Vision) verhuist naar Gent. Er zijn 145 banen bedreigd. (Belga/KVDA)

Philips schreef in het derde kwartaal een omzet van 6,1 miljard euro en een winst van 170 miljoen euro in de boeken. Analisten rekenden op een omzet van 5,9 miljard euro en een winst van 139 miljoen euro. Een jaar geleden behaalde het bedrijf nog een winst van 76 miljoen euro en een omzet van 5,4 miljard euro. Op koers Philips geeft aan wereldwijd aanhoudend economische tegenwind te voelen. Desondanks zegt het op koers te zijn om de doelen van 2013 te halen. Het concern beoogt in 2013 onder meer een omzetgroei van 4 à 6 procent en een ebita-marge van 10 tot 12 procent. Topman Frans van Houten zei dat groei in Europa er op dit moment niet in zit. Die is wel te vinden in onder meer het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, zo gaf hij aan op televisiezender CNBC. Banenverlies Philips maakte in september nog bekend wereldwijd 2.200 banen extra te schrappen, bovenop het eerder aangekondigde ontslag van 4.500 werknemers. Het extra banenverlies moet leiden tot een verdere kostenbesparing van 300 miljoen euro. Het bedrijf verwacht, door het versnellen van het programma waarmee het overheadkosten wil terugdringen, dit jaar extra kosten te maken van circa 300 miljoen euro. In ons land werken meer dan 2.000 mensen voor Philips. De groep heeft onder meer vestigingen in Turnhout (verlichting) en Leuven (audio). In Turnhout kondigde de directie eerder dit jaar het ontslag van 136 bedienden aan. De fabriek in Brugge (tv, TP Vision) verhuist naar Gent. Er zijn 145 banen bedreigd. (Belga/KVDA)