De Amerikanen hadden een megabod van 117 miljard dollar gelanceerd op het Britse bedrijf, wat de grootste transactie ooit zou zijn geweest in de farma-industrie. Maar de overname komt er dus - voorlopig althans - niet.

Volgens Pfizer is het bedrijf, na het nieuwe 'neen' van AstraZeneca, niet van plan om nog een bod te doen. Onder Britse wetgeving volgt nu een periode van zes maanden waarin Pfizer niet meer kan bieden.

Investeerders zouden evenwel aandringen bij AstraZeneca om toch weer om de tafel te zitten met Pfizer. "De mogelijkheid van een overname van AstraZeneca wordt hiermee kleiner, maar een definitief neen is het nog niet", luidt het bij de analisten.

Het hangt er bovendien van af of de aandeelhouders van AstraZeneca de druk niet opvoeren om het bod van Pfizer toch maar te overwegen. Pfizer van zijn kant zou alvast beloofd hebben geen vijandig bod uit te brengen door in rechte lijn met de aandeelhouders te gaan onderhandelen. (Belga/BO)

De Amerikanen hadden een megabod van 117 miljard dollar gelanceerd op het Britse bedrijf, wat de grootste transactie ooit zou zijn geweest in de farma-industrie. Maar de overname komt er dus - voorlopig althans - niet.Volgens Pfizer is het bedrijf, na het nieuwe 'neen' van AstraZeneca, niet van plan om nog een bod te doen. Onder Britse wetgeving volgt nu een periode van zes maanden waarin Pfizer niet meer kan bieden. Investeerders zouden evenwel aandringen bij AstraZeneca om toch weer om de tafel te zitten met Pfizer. "De mogelijkheid van een overname van AstraZeneca wordt hiermee kleiner, maar een definitief neen is het nog niet", luidt het bij de analisten. Het hangt er bovendien van af of de aandeelhouders van AstraZeneca de druk niet opvoeren om het bod van Pfizer toch maar te overwegen. Pfizer van zijn kant zou alvast beloofd hebben geen vijandig bod uit te brengen door in rechte lijn met de aandeelhouders te gaan onderhandelen. (Belga/BO)