Volgens bronnen bij de Financial Times zouden Peugeot en GM's dochter Opel/Vauxhall samen motoren, transmissiesystemen en voertuigen ontwikkelen. De voertuigen zouden wel onder de respectieve merknamen worden verkocht.

Op dit moment is er nog geen officiële overeenkomst ondertekend, maar de deal zou begin maart afgerond worden tijdens het autosalon in Genève.

Een mogelijke alliantie tussen de twee autobouwers zou niet betekenen dat er een fusie tussen PSA en GM komt, of een uitwisseling van aandelen volgt. Overigens hebben beide bedrijven al gesprekken gevoerd met andere autobouwers om de activiteiten op de Europese markt winstgevend te maken.

PSA Peugeot Citroën maakte in januari al bekend open te staan voor een alliantie met een andere constructeur, nadat 2011 een moeilijk jaar bleek. Twee jaar geleden was er al sprake van een partnership van PSA met het Japanse Mitsubishi, maar die operatie vond uiteindelijk niet plaats.

De Franse minister van Werk Xavier Bertrand bevestigde woensdag dat er gesprekken over een strategisch partnership tussen PSA en GM aan de gang zijn. PSA zelf bevestigde dat het gesprekken voert met sectorgenoten, maar noemde geen namen. (FT/Belga/BO)

Volgens bronnen bij de Financial Times zouden Peugeot en GM's dochter Opel/Vauxhall samen motoren, transmissiesystemen en voertuigen ontwikkelen. De voertuigen zouden wel onder de respectieve merknamen worden verkocht.Op dit moment is er nog geen officiële overeenkomst ondertekend, maar de deal zou begin maart afgerond worden tijdens het autosalon in Genève.Een mogelijke alliantie tussen de twee autobouwers zou niet betekenen dat er een fusie tussen PSA en GM komt, of een uitwisseling van aandelen volgt. Overigens hebben beide bedrijven al gesprekken gevoerd met andere autobouwers om de activiteiten op de Europese markt winstgevend te maken.PSA Peugeot Citroën maakte in januari al bekend open te staan voor een alliantie met een andere constructeur, nadat 2011 een moeilijk jaar bleek. Twee jaar geleden was er al sprake van een partnership van PSA met het Japanse Mitsubishi, maar die operatie vond uiteindelijk niet plaats.De Franse minister van Werk Xavier Bertrand bevestigde woensdag dat er gesprekken over een strategisch partnership tussen PSA en GM aan de gang zijn. PSA zelf bevestigde dat het gesprekken voert met sectorgenoten, maar noemde geen namen. (FT/Belga/BO)