Het geschil draait rond een raffinaderij in Texas. De twee bedrijven zouden hierin investeren, maar de kosten explodeerden terwijl het beloofde nettorendement niet werd gehaald. De NPM heeft daarop beslist, zoals het partnerschapsakkoord voorzag, een verkoopoptie uit te oefenen en haar participatie in de raffinaderij af te staan aan Petrobras.

De Brazilianen leken eerst akkoord maar kwamen terug op dit standpunt. De zaak werd voor een arbitragerechtbank gebracht die vorig jaar de NPM gelijk gaf. Een Amerikaanse rechtbank bevestigde de uitspraak en verhoogde het prijskaartje voor Petrobras tot 640 miljoen dollar.

Volgens Le Soir zouden nieuwe procedures kunnen opgestart worden tegen Petrobras.

Het geschil draait rond een raffinaderij in Texas. De twee bedrijven zouden hierin investeren, maar de kosten explodeerden terwijl het beloofde nettorendement niet werd gehaald. De NPM heeft daarop beslist, zoals het partnerschapsakkoord voorzag, een verkoopoptie uit te oefenen en haar participatie in de raffinaderij af te staan aan Petrobras. De Brazilianen leken eerst akkoord maar kwamen terug op dit standpunt. De zaak werd voor een arbitragerechtbank gebracht die vorig jaar de NPM gelijk gaf. Een Amerikaanse rechtbank bevestigde de uitspraak en verhoogde het prijskaartje voor Petrobras tot 640 miljoen dollar. Volgens Le Soir zouden nieuwe procedures kunnen opgestart worden tegen Petrobras.