De directie en bonden zijn nog niet aan het onderhandelen over de aanleiding van het conflict, meer bepaald de geruchten dat er meer dan 600 banen zouden sneuvelen in Sint-Truiden.

Hoewel de directie in alle toonaarden ontkent dat er meer dan de 250 aangekondigde ontslagen zouden vallen bij schokdemperproducent Tenneco in Sint-Truiden, is de stakingsactie van de 3 vakbonden goed opgevolgd. "We hebben een tijdje de poorten bezet gehouden", zegt Miek Versavel van het ACLVB, maar er is bijna niemand komen opdagen.

Ook de bonden van de bedienden steunen de actie, die dient om meer duidelijkheid te vragen over de geruchten in een Spaanse krant. Die krant had gemeld dat Tenneco een alternatief plan klaar heeft om het aantal werknemers in Sint-Truiden (1.250) terug te brnegen tot de helft en vervolgens de fabriek helemaal te sluiten ten voordele van andere vestigingen in Rusland en Polen.

De directie blijft erbij dat er maximaal 250 jobs (20 procent) van de Limburgse fabriek zullen overgeheveld worden naar andere vestigingen. De vakbonden bij Tenneco hebben naar eigen zeggen nog niets van de directie vernomen over de stakingsactie. Toch wordt de staking zaterdagochtend om 6 uur opgeheven. (Belga/BO)

De directie en bonden zijn nog niet aan het onderhandelen over de aanleiding van het conflict, meer bepaald de geruchten dat er meer dan 600 banen zouden sneuvelen in Sint-Truiden. Hoewel de directie in alle toonaarden ontkent dat er meer dan de 250 aangekondigde ontslagen zouden vallen bij schokdemperproducent Tenneco in Sint-Truiden, is de stakingsactie van de 3 vakbonden goed opgevolgd. "We hebben een tijdje de poorten bezet gehouden", zegt Miek Versavel van het ACLVB, maar er is bijna niemand komen opdagen. Ook de bonden van de bedienden steunen de actie, die dient om meer duidelijkheid te vragen over de geruchten in een Spaanse krant. Die krant had gemeld dat Tenneco een alternatief plan klaar heeft om het aantal werknemers in Sint-Truiden (1.250) terug te brnegen tot de helft en vervolgens de fabriek helemaal te sluiten ten voordele van andere vestigingen in Rusland en Polen. De directie blijft erbij dat er maximaal 250 jobs (20 procent) van de Limburgse fabriek zullen overgeheveld worden naar andere vestigingen. De vakbonden bij Tenneco hebben naar eigen zeggen nog niets van de directie vernomen over de stakingsactie. Toch wordt de staking zaterdagochtend om 6 uur opgeheven. (Belga/BO)