120 werknemers van Stobart hebben maandag spontaan het werk neergelegd nadat de vakbonden en de werkgever niet tot een consensus zijn gekomen over de besparingsplannen. Die zijn al anderhalf jaar voer tot discussie tussen beide partijen. Zoals overal in de sector staan de marges er sterk onder druk.

Ook de sociaal bemiddelaar in Brussel kon de standpunten over loonsvermindering niet dichter bij elkaar brengen. Die besprekingen hebben dinsdagnamiddag en -avond niet tot een verzoening geleid. "We zijn 's avonds laat nog naar de bedrijfspoort gereden om een stand van zaken te melden aan onze mensen", zeggen Gert Steegmans (ACLVB) en Vicky Rymen (ACV). "Ze reageerden ontgoocheld en hebben dan ook beslist om de staking voor onbepaalde termijn verder te zetten. Nieuwe besprekingen zijn vooralsnog niet gepland."

'Misverstand'

De directie van Stobart houdt vol dat de actie een gevolg is van een misverstand. "Wij maken onze medewerkers en syndicaal afgevaardigden reeds anderhalf jaar duidelijk dat de totale loonlast van onze chauffeurs 12 procent hoger ligt dan bij de directe concurrenten in Limburg. Die kloof moet gedicht worden, wat absoluut niet wil zeggen dat iedere chauffeur 12 procent loon dient in te leveren. Die impact bedraagt gemiddeld gemiddeld slechts 3,4 procent, en met bijkomende maatregelen kunnen we dat nog verder verlagen." (Belga/NS)

120 werknemers van Stobart hebben maandag spontaan het werk neergelegd nadat de vakbonden en de werkgever niet tot een consensus zijn gekomen over de besparingsplannen. Die zijn al anderhalf jaar voer tot discussie tussen beide partijen. Zoals overal in de sector staan de marges er sterk onder druk. Ook de sociaal bemiddelaar in Brussel kon de standpunten over loonsvermindering niet dichter bij elkaar brengen. Die besprekingen hebben dinsdagnamiddag en -avond niet tot een verzoening geleid. "We zijn 's avonds laat nog naar de bedrijfspoort gereden om een stand van zaken te melden aan onze mensen", zeggen Gert Steegmans (ACLVB) en Vicky Rymen (ACV). "Ze reageerden ontgoocheld en hebben dan ook beslist om de staking voor onbepaalde termijn verder te zetten. Nieuwe besprekingen zijn vooralsnog niet gepland." De directie van Stobart houdt vol dat de actie een gevolg is van een misverstand. "Wij maken onze medewerkers en syndicaal afgevaardigden reeds anderhalf jaar duidelijk dat de totale loonlast van onze chauffeurs 12 procent hoger ligt dan bij de directe concurrenten in Limburg. Die kloof moet gedicht worden, wat absoluut niet wil zeggen dat iedere chauffeur 12 procent loon dient in te leveren. Die impact bedraagt gemiddeld gemiddeld slechts 3,4 procent, en met bijkomende maatregelen kunnen we dat nog verder verlagen." (Belga/NS)