Dat heeft de voorzitter van de redactieraad Emmanuel Wilputte gemeld. Het personeel vraagt ook om terug te komen op het idee om het formaat van de krant te veranderen.

Het personeel van L'Avenir keurde vrijdag met een grote meerderheid een motie goed die zaterdag op de voorpagina van de krant zal worden gepubliceerd.

Het personeel van L'Avenir keurde vrijdag met een grote meerderheid een motie goed die zaterdag op de voorpagina van de krant zal worden gepubliceerd.

Tijdens de algemene vergadering ging het personeel ermee akkoord om uit de intercommunale Nethys te stappen. De werknemers hebben een goed gevoel bij het overnamebod van IPM, maar menen wel dat één enkele aandeelhouder niet voldoende is om een 'serene' toekomst van het bedrijf te verzekeren. Ze vragen daarom om een coöperatieve op te richten die kan wegen op de beslissingen.

In het herstructureringsplan dat de directie eind oktober voorlegde, was ook opgenomen dat de krant voortaan gedrukt zou worden door de groep Rossel in Nijvel, en dat ze van formaat zou veranderen. Tijdens een vergadering van de kaderleden van de krant, zonder de directeur, werd beslist dat het tabloidformaat behouden moet worden om de toekomst van de krant te verzekeren. Die boodschap werd ook al overgedragen aan het directiecomité, maar er is nog geen reactie op gekomen.

Dat heeft de voorzitter van de redactieraad Emmanuel Wilputte gemeld. Het personeel vraagt ook om terug te komen op het idee om het formaat van de krant te veranderen.Het personeel van L'Avenir keurde vrijdag met een grote meerderheid een motie goed die zaterdag op de voorpagina van de krant zal worden gepubliceerd.Tijdens de algemene vergadering ging het personeel ermee akkoord om uit de intercommunale Nethys te stappen. De werknemers hebben een goed gevoel bij het overnamebod van IPM, maar menen wel dat één enkele aandeelhouder niet voldoende is om een 'serene' toekomst van het bedrijf te verzekeren. Ze vragen daarom om een coöperatieve op te richten die kan wegen op de beslissingen.In het herstructureringsplan dat de directie eind oktober voorlegde, was ook opgenomen dat de krant voortaan gedrukt zou worden door de groep Rossel in Nijvel, en dat ze van formaat zou veranderen. Tijdens een vergadering van de kaderleden van de krant, zonder de directeur, werd beslist dat het tabloidformaat behouden moet worden om de toekomst van de krant te verzekeren. Die boodschap werd ook al overgedragen aan het directiecomité, maar er is nog geen reactie op gekomen.