Er is nog geen doorbraak over de overname van Belgian Icecream Group (BIG), het bedrijf achter IJsboerke, door Glacio. Volgens de ceo van Glacio, Peter Janssen, wil BNP Paribas Fortis het overnameplan voor BIG pas goedkeuren als er een collectieve arbeidsovereenkomst getekend is. Daarbij moet er volgens Janssen realiteitszin van het personeel komen.
BNP Paribas Fortis is een van de grootste schuldeisers van Belgian Icecream Group en moet dus zijn goedkeuring geven voor het overnameplan.

Belofte

Maandag sprong een bijzondere ondernemingsraad af, volgens de vakbonden nadat kandidaat-overnemer Glacio een eerdere belofte over een vrijwillige vertrekmogelijkheid plots introk.

'Wellicht is dat louter een misvatting', zegt Janssen. 'Mogelijk vergisten we ons op de personeelsvergadering toen we een uitspraak deden tegenover een medewerker die niet het statuut had dat we dachten.'

'Realiteitszin'Volgens Janssen moet de overnamepoging echter met de nodige realiteitszin bekeken worden: 'We willen een bedrijf met potentieel, met mensen met ervaring voor een doorstart. Daarbij kunnen we niet gewoon iedere bediende laten weggaan met een hoge vergoeding. Zo'n sociaal passief overhouden is niet haalbaar. Een blanco cheque heb ik helaas niet.'

Dinsdag hebben de kandidaat-overnemers opnieuw contact hebben met de bank. Peter Janssen en Werner Van Springel zijn intussen ook bestuurder bij Belgian Icecream Group. Over de reden van het vertrek van diens CEO Jan L'Hoëst weet Janssen naar eigen zeggen niets. (Belga/KVDA)

Er is nog geen doorbraak over de overname van Belgian Icecream Group (BIG), het bedrijf achter IJsboerke, door Glacio. Volgens de ceo van Glacio, Peter Janssen, wil BNP Paribas Fortis het overnameplan voor BIG pas goedkeuren als er een collectieve arbeidsovereenkomst getekend is. Daarbij moet er volgens Janssen realiteitszin van het personeel komen. BNP Paribas Fortis is een van de grootste schuldeisers van Belgian Icecream Group en moet dus zijn goedkeuring geven voor het overnameplan. Belofte Maandag sprong een bijzondere ondernemingsraad af, volgens de vakbonden nadat kandidaat-overnemer Glacio een eerdere belofte over een vrijwillige vertrekmogelijkheid plots introk. 'Wellicht is dat louter een misvatting', zegt Janssen. 'Mogelijk vergisten we ons op de personeelsvergadering toen we een uitspraak deden tegenover een medewerker die niet het statuut had dat we dachten.' 'Realiteitszin'Volgens Janssen moet de overnamepoging echter met de nodige realiteitszin bekeken worden: 'We willen een bedrijf met potentieel, met mensen met ervaring voor een doorstart. Daarbij kunnen we niet gewoon iedere bediende laten weggaan met een hoge vergoeding. Zo'n sociaal passief overhouden is niet haalbaar. Een blanco cheque heb ik helaas niet.' Dinsdag hebben de kandidaat-overnemers opnieuw contact hebben met de bank. Peter Janssen en Werner Van Springel zijn intussen ook bestuurder bij Belgian Icecream Group. Over de reden van het vertrek van diens CEO Jan L'Hoëst weet Janssen naar eigen zeggen niets. (Belga/KVDA)