Maandagavond na sluitingstijd wordt in alle Nederlandse Blokker-winkels het voltallige personeel bijeengeroepen voor een "belangrijke mededeling". Dat zegt de Nederlandse vakbond FNV. Het personeel vreest dat er ontslagen om hoek loeren, mede door de concurrentie van Action.België is niet betrokken, benadrukt de directie hier.

FNV-bestuurder Niels Suijker vermoedt dat er iets groots bekend wordt gemaakt. "Alle rayonmanagers worden in de loop van de middag al op de hoogte gebracht", zegt hij. De vakbonden zelf hebben dinsdag een gesprek met Blokker. Blokker heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. "Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action."

'Stille reorganisatie'

FNV meldde vrijdag al dat Blokker de laatste tijd een 'stille reorganisatie' aan het doorvoeren is. Het bedrijf ontslaat medewerkers op een 'oneigenlijke manier' en vervangt vaste krachten vervolgens met tijdelijk personeel, aldus de vakbond.

Suijker denkt echter niet dat Blokker op het randje van de afgrond bungelt. Het bedrijf kondigde vorige maand nog eenzijdig een loonsverhoging aan van 1,5 procent. "Dat doe je niet als je op omvallen staat, maar een grote reorganisatie zou wel kunnen."

Blokker telt in Nederland meer dan 600 filialen en er werken bijna 7.000 mensen. De keten is onderdeel van de Blokker Holding, waaronder meerdere formules vallen: onder andere Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys en Xenos.

Volgens FNV vinden de personeelsbijeenkomsten maandag alleen plaats bij winkels met de naam Blokker op de gevel.

Blokker België

Blokker heeft ook ruim 200 vestigingen met ongeveer 1.200 werknemers in België, maar die zijn niet betrokken in de mededeling die de Nederlandse directie maandagavond om 18.30 uur zal doen. Dat zegt de general manager van Blokker België, Frank De Belie.

Terwijl de keten het in Nederland al enkele jaren moeilijk heeft door de toenemende e-commerce, presteert Blokker België volgens De Belie wat beter en "in lijn met de markt". Het personeel in België moet zich geen zorgen maken, luidt het. (Belga/NS)

Maandagavond na sluitingstijd wordt in alle Nederlandse Blokker-winkels het voltallige personeel bijeengeroepen voor een "belangrijke mededeling". Dat zegt de Nederlandse vakbond FNV. Het personeel vreest dat er ontslagen om hoek loeren, mede door de concurrentie van Action.België is niet betrokken, benadrukt de directie hier. FNV-bestuurder Niels Suijker vermoedt dat er iets groots bekend wordt gemaakt. "Alle rayonmanagers worden in de loop van de middag al op de hoogte gebracht", zegt hij. De vakbonden zelf hebben dinsdag een gesprek met Blokker. Blokker heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. "Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action." FNV meldde vrijdag al dat Blokker de laatste tijd een 'stille reorganisatie' aan het doorvoeren is. Het bedrijf ontslaat medewerkers op een 'oneigenlijke manier' en vervangt vaste krachten vervolgens met tijdelijk personeel, aldus de vakbond. Suijker denkt echter niet dat Blokker op het randje van de afgrond bungelt. Het bedrijf kondigde vorige maand nog eenzijdig een loonsverhoging aan van 1,5 procent. "Dat doe je niet als je op omvallen staat, maar een grote reorganisatie zou wel kunnen." Blokker telt in Nederland meer dan 600 filialen en er werken bijna 7.000 mensen. De keten is onderdeel van de Blokker Holding, waaronder meerdere formules vallen: onder andere Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys en Xenos. Volgens FNV vinden de personeelsbijeenkomsten maandag alleen plaats bij winkels met de naam Blokker op de gevel. Blokker heeft ook ruim 200 vestigingen met ongeveer 1.200 werknemers in België, maar die zijn niet betrokken in de mededeling die de Nederlandse directie maandagavond om 18.30 uur zal doen. Dat zegt de general manager van Blokker België, Frank De Belie. Terwijl de keten het in Nederland al enkele jaren moeilijk heeft door de toenemende e-commerce, presteert Blokker België volgens De Belie wat beter en "in lijn met de markt". Het personeel in België moet zich geen zorgen maken, luidt het. (Belga/NS)