Aanleiding om na 20 maanden de sociale vrede op te zeggen, aldus Callaerts, is dat het bedrijf een reeks afspraken die zijn gemaakt, niet nakomt. Het gaat onder meer om de aanwerving van extra luchtverkeersleiders, en de uitwerking van een eindeloopbaanregeling. "We hebben maandag met onze mensen samengezeten, en de maat is vol."

De drie bonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. Acties zijn mogelijk vanaf 15 februari. In eerste instantie is het niet de bedoeling om de luchtvaartmaatschappijen te treffen. "Maar als het niet anders kan, zullen we niet aarzelen om hardere acties te voeren", waarschuwt de ACV-secretaris. Belgocontrol krijgt nu vijftien dagen de tijd om de gedane beloftes en afspraken waar te maken.

Krokusvakantie

De Krokusvakantie komt niet in gevaar, verzekert de vakbondsman. "Om alle verdachtmakingen te vermijden, loopt de aanzegging maar af na de Krokusvakantie", aldus Callaerts. "We willen vermijden dat ze zeggen: ze zijn daar weer", verduidelijkt Callaerts. Een staking eind juni 2014, bij de start van de vakantie-uittocht, zorgde voor annulaties van vluchten. Dat leverde de vakbond toen heel wat boze reacties op van vakantiegangers.

Sinds enkele maanden zijn bij Belgocontrol overigens gesprekken lopende over de invoering van een minimale dienstverlening. Volgens Callaerts is er een ontwerptekst, maar moet daar nog aan gewerkt worden. "Het is een moeilijk dossier." Hoe dan ook zal er geen minimale dienstverlening gelden bij eventuele actie die de komende weken zouden plaatsvinden. (Belga/NS)

Aanleiding om na 20 maanden de sociale vrede op te zeggen, aldus Callaerts, is dat het bedrijf een reeks afspraken die zijn gemaakt, niet nakomt. Het gaat onder meer om de aanwerving van extra luchtverkeersleiders, en de uitwerking van een eindeloopbaanregeling. "We hebben maandag met onze mensen samengezeten, en de maat is vol." De drie bonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. Acties zijn mogelijk vanaf 15 februari. In eerste instantie is het niet de bedoeling om de luchtvaartmaatschappijen te treffen. "Maar als het niet anders kan, zullen we niet aarzelen om hardere acties te voeren", waarschuwt de ACV-secretaris. Belgocontrol krijgt nu vijftien dagen de tijd om de gedane beloftes en afspraken waar te maken. De Krokusvakantie komt niet in gevaar, verzekert de vakbondsman. "Om alle verdachtmakingen te vermijden, loopt de aanzegging maar af na de Krokusvakantie", aldus Callaerts. "We willen vermijden dat ze zeggen: ze zijn daar weer", verduidelijkt Callaerts. Een staking eind juni 2014, bij de start van de vakantie-uittocht, zorgde voor annulaties van vluchten. Dat leverde de vakbond toen heel wat boze reacties op van vakantiegangers. Sinds enkele maanden zijn bij Belgocontrol overigens gesprekken lopende over de invoering van een minimale dienstverlening. Volgens Callaerts is er een ontwerptekst, maar moet daar nog aan gewerkt worden. "Het is een moeilijk dossier." Hoe dan ook zal er geen minimale dienstverlening gelden bij eventuele actie die de komende weken zouden plaatsvinden. (Belga/NS)