Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Marc Coucke riskeert in theorie zijn volledige vermogen.

Perrigo heeft zijn claim recent ingediend bij een arbitragecommissie. Het gaat om een lijvig en stevig onderbouwd document, zeggen meerdere bronnen aan De Standaard.

Perrigo beschuldigt in de bundel Coucke en het Belgisch-Nederlandse fonds Waterland ervan op frauduleuze manier de financiën van Omega Pharma mooier te hebben voorgesteld, zowel door kunstmatige omzet te creëren als door het sturen van de schuldenpositie. Een panel van arbiters moet uitmaken of het effectief om fraude gaat of eerder om het met boekhoudkundige trucjes opsmukken van de jaarrekening.

Tegenclaim

Wegens de omvang en het complexe karakter van het dossier zal het naar verwachting tot 2021 duren voor Coucke weet of Perrigo gelijk krijgt. Coucke diende ook al een tegenclaim in. Hij zegt dat Perrigo niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma.

In een reactie via Twitter meldt Coucke nog dat hij 'alle vertrouwen' heeft in de uitkomst van de monsterclaim tegen hem. Coucke spreekt van 'Amerikaanse toestanden in België'.

"Iedereen mag hoge bedragen eisen van iedereen in onze rechtsstaat, zeer vervelend natuurlijk, maar contract is volgens Belgisch recht, en verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt en alle vertrouwen in uitkomst. Verder mag ik hier (juridisch) geen commentaar of interviews over geven", luidt het.

Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Marc Coucke riskeert in theorie zijn volledige vermogen.Perrigo heeft zijn claim recent ingediend bij een arbitragecommissie. Het gaat om een lijvig en stevig onderbouwd document, zeggen meerdere bronnen aan De Standaard. Perrigo beschuldigt in de bundel Coucke en het Belgisch-Nederlandse fonds Waterland ervan op frauduleuze manier de financiën van Omega Pharma mooier te hebben voorgesteld, zowel door kunstmatige omzet te creëren als door het sturen van de schuldenpositie. Een panel van arbiters moet uitmaken of het effectief om fraude gaat of eerder om het met boekhoudkundige trucjes opsmukken van de jaarrekening. Wegens de omvang en het complexe karakter van het dossier zal het naar verwachting tot 2021 duren voor Coucke weet of Perrigo gelijk krijgt. Coucke diende ook al een tegenclaim in. Hij zegt dat Perrigo niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma. In een reactie via Twitter meldt Coucke nog dat hij 'alle vertrouwen' heeft in de uitkomst van de monsterclaim tegen hem. Coucke spreekt van 'Amerikaanse toestanden in België'. "Iedereen mag hoge bedragen eisen van iedereen in onze rechtsstaat, zeer vervelend natuurlijk, maar contract is volgens Belgisch recht, en verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt en alle vertrouwen in uitkomst. Verder mag ik hier (juridisch) geen commentaar of interviews over geven", luidt het.