Volgens enkele kranten, onder meer De Standaard en De Morgen, wil Federaal minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), wil nog dit jaar een wet laten goedkeuren die arbeidsexperimenten toelaat.

De bedoeling is om met arbeidsregels op maat tot meer "werkbaar werk" te komen. Nog dit voorjaar moeten de sociale partners zich uitspreken over een menu van tien thema's die Peeters geschikt acht voor deze experimenten of proeftuinen.

'Uitstel kan niet'

Het gaat onder meer om loopbaansparen, plus-minusconto, telewerken, vrijwillige overuren, mobiliteitsbudget, vast uitzendwerk...

Als bonden en werkgevers er tegen de zomer niet uitgeraken, zal de federale regering zelf het menu op papier zetten en uiterlijk dit najaar door het parlement laten goedkeuren. "Uitstel kan niet, anders kunnen de sectoren niet over die thema's onderhandelen tijdens hun volgende cao-ronde, in het voorjaar van 2017", zegt Peeters in de kranten.

(Belga/RR)

Volgens enkele kranten, onder meer De Standaard en De Morgen, wil Federaal minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), wil nog dit jaar een wet laten goedkeuren die arbeidsexperimenten toelaat.De bedoeling is om met arbeidsregels op maat tot meer "werkbaar werk" te komen. Nog dit voorjaar moeten de sociale partners zich uitspreken over een menu van tien thema's die Peeters geschikt acht voor deze experimenten of proeftuinen. Het gaat onder meer om loopbaansparen, plus-minusconto, telewerken, vrijwillige overuren, mobiliteitsbudget, vast uitzendwerk... Als bonden en werkgevers er tegen de zomer niet uitgeraken, zal de federale regering zelf het menu op papier zetten en uiterlijk dit najaar door het parlement laten goedkeuren. "Uitstel kan niet, anders kunnen de sectoren niet over die thema's onderhandelen tijdens hun volgende cao-ronde, in het voorjaar van 2017", zegt Peeters in de kranten.(Belga/RR)