De omvang van de fraude wordt geraamd op 3,2 tot 4 miljoen euro, hebben Franstalige media bericht. Er loopt een intern onderzoek binnen het telecombedrijf, en het parket van Luik heeft een dossier opgestart.

Een tiental personen is naar verluidt intern betrokken bij de fraude. Een onderaannemer zou daarbij prestaties overgefactureerd hebben, aldus krant La Meuse. De leiding van Nethys heeft vrijdag een klacht ingediend bij het gerecht.

De fraude kan ook de Luikse energiedistributeur RESA treffen, want de onderaannemer in kwestie werkt ook voor dit bedrijf.

De omvang van de fraude wordt geraamd op 3,2 tot 4 miljoen euro, hebben Franstalige media bericht. Er loopt een intern onderzoek binnen het telecombedrijf, en het parket van Luik heeft een dossier opgestart.Een tiental personen is naar verluidt intern betrokken bij de fraude. Een onderaannemer zou daarbij prestaties overgefactureerd hebben, aldus krant La Meuse. De leiding van Nethys heeft vrijdag een klacht ingediend bij het gerecht. De fraude kan ook de Luikse energiedistributeur RESA treffen, want de onderaannemer in kwestie werkt ook voor dit bedrijf.