Spyker en Pang Da willen samenwerken om de productie en distributie van de Zweedse Saab-voertuigen weer op gang te brengen. Spyker laat intussen weten weten dat de productie van Saab, die als gevolg van onbetaalde facturen van toeleveranciers al weken stilligt, "zo snel mogelijk" zal worden herstart.

Pang Da, volgens Spyker de grootste op de beurs genoteerde autodistributeur van China, neemt een belang van 24 procent in Spyker. Dat belang stemt overeen met een bedrag van 65 miljoen euro. Pang Da gaat ook voor 30 miljoen euro auto's van Saab aanschaffen. Binnen dertig dagen volgt er mogelijk nog eens 15 miljoen.

De overeenkomst tussen Spyker en Pang Da moet wel nog worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten, de Europese Investeringsbank en de Zweedse overheid. Vorige week ketste een andere overeenkomst die Spyker voor Saab in China had gesloten, af. Autoproducent Hawtai kreeg geen toestemming van de Chinese autoriteiten voor de investering van 150 miljoen die het in Saab wilde pompen.

Spyker en Pang Da willen samenwerken om de productie en distributie van de Zweedse Saab-voertuigen weer op gang te brengen. Spyker laat intussen weten weten dat de productie van Saab, die als gevolg van onbetaalde facturen van toeleveranciers al weken stilligt, "zo snel mogelijk" zal worden herstart. Pang Da, volgens Spyker de grootste op de beurs genoteerde autodistributeur van China, neemt een belang van 24 procent in Spyker. Dat belang stemt overeen met een bedrag van 65 miljoen euro. Pang Da gaat ook voor 30 miljoen euro auto's van Saab aanschaffen. Binnen dertig dagen volgt er mogelijk nog eens 15 miljoen.De overeenkomst tussen Spyker en Pang Da moet wel nog worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten, de Europese Investeringsbank en de Zweedse overheid. Vorige week ketste een andere overeenkomst die Spyker voor Saab in China had gesloten, af. Autoproducent Hawtai kreeg geen toestemming van de Chinese autoriteiten voor de investering van 150 miljoen die het in Saab wilde pompen.