De transactie heeft een totale waarde van 2,35 miljard dollar (1,66 miljard euro). P&G zal een nieuwe entiteit oprichten waarin de Pringles-activiteiten zullen worden ondergebracht en gaat die samenvoegen met Diamond Foods. P&G zal 57 procent van die nieuwe entiteit in handen hebben, Diamond Foods 43 procent.

De verkoop van het chipsmerk Pringles aan het Amerikaanse voedingsbedrijf Diamond Foods heeft dinsdag voor ongerustheid gezorgd bij het personeel van de fabriek in Mechelen. Het is volgens de vakbonden niet uitgesloten dat er de komende uren of dagen nog prikacties volgen. Bij de vestiging in Mechelen werken 900 mensen, van wie zowat 400 bij Pringles. Procter & Gamble garandeerde dat er geen personeel zou moeten afvloeien en dat de arbeidsvoorwaarden nog minstens twee jaar dezelfde zouden blijven. Het zou ook niet meteen de bedoeling zijn dat de productie verhuist.

De transactie heeft een totale waarde van 2,35 miljard dollar (1,66 miljard euro). P&G zal een nieuwe entiteit oprichten waarin de Pringles-activiteiten zullen worden ondergebracht en gaat die samenvoegen met Diamond Foods. P&G zal 57 procent van die nieuwe entiteit in handen hebben, Diamond Foods 43 procent. De verkoop van het chipsmerk Pringles aan het Amerikaanse voedingsbedrijf Diamond Foods heeft dinsdag voor ongerustheid gezorgd bij het personeel van de fabriek in Mechelen. Het is volgens de vakbonden niet uitgesloten dat er de komende uren of dagen nog prikacties volgen. Bij de vestiging in Mechelen werken 900 mensen, van wie zowat 400 bij Pringles. Procter & Gamble garandeerde dat er geen personeel zou moeten afvloeien en dat de arbeidsvoorwaarden nog minstens twee jaar dezelfde zouden blijven. Het zou ook niet meteen de bedoeling zijn dat de productie verhuist.