Thrombogenics klimt fors hoger op de Bel20. De verklaring daarvoor is een combinatie van factoren, zegt directeur analyse en strategie Danny Reweghs van Moneytalk.

De Bel20 boekt omstreeks 12.30u bijna een halve procent winst, vooral onder impuls van Thrombogenics. Het aandeel van het Belgische biofarmabedrijf klimt ruim 7 procent hoger.

Danny Reweghs, directeur analyse en strategie van MoneyTalk, legt uit: 'De voorbije weken en maanden hadden de aandeelhouders van Thrombogenics weinig reden tot juichen. Analisten en beleggers hadden de start van de verkopen in de VS van Jetrea, het middel tegen oogziekten, helemaal anders voorgesteld. De verkopen komen maar heel traag op gang en daarvoor wordt er ook steeds met een beschuldigende vinger naar het management van Thrombogenics gewezen. Aandeelhouder Rudi Mariën deed dat heel expliciet in een interview met Trends afgelopen donderdag. Volgens hem had de bedrijfstop het bedrijf vorig jaar moeten verkopen toen het geneesmiddel op de Amerikaanse markt werd gelanceerd of minstens ook een deal moeten hebben maken voor de VS en niet alleen voor de rest van de wereld met Novartis-dochter Alcon, de wereldmarktleider in oogziekten. Voldoende om de overnamespeculatie rond Thrombogenics weer aan te wakkeren en het koers vandaag 6 à 7% hoger te stuwen.'

Verder was er ook het nieuws dat Jetrea nu ook 100% terugbetaald wordt in Nederland en zijn er aanwijzigingen dat de start van de verkopen in Canada wel goed loopt. Canada wordt bewerkt door Alcon en is een heel interessante markt omdat die het meest gelijkt op de Amerikaanse markt.'

'Tot slot kunnen we niet voorbij aan de vaststelling dat de Belgische biotechsector in het algemeen sterk presteert de jongste tijd. Ook de koersen van onder meer Ablynx, MDXHealth en Tigenix doen het uitstekend de jongste dagen en weken.' (DR/KVDA)

Thrombogenics klimt fors hoger op de Bel20. De verklaring daarvoor is een combinatie van factoren, zegt directeur analyse en strategie Danny Reweghs van Moneytalk. De Bel20 boekt omstreeks 12.30u bijna een halve procent winst, vooral onder impuls van Thrombogenics. Het aandeel van het Belgische biofarmabedrijf klimt ruim 7 procent hoger. Danny Reweghs, directeur analyse en strategie van MoneyTalk, legt uit: 'De voorbije weken en maanden hadden de aandeelhouders van Thrombogenics weinig reden tot juichen. Analisten en beleggers hadden de start van de verkopen in de VS van Jetrea, het middel tegen oogziekten, helemaal anders voorgesteld. De verkopen komen maar heel traag op gang en daarvoor wordt er ook steeds met een beschuldigende vinger naar het management van Thrombogenics gewezen. Aandeelhouder Rudi Mariën deed dat heel expliciet in een interview met Trends afgelopen donderdag. Volgens hem had de bedrijfstop het bedrijf vorig jaar moeten verkopen toen het geneesmiddel op de Amerikaanse markt werd gelanceerd of minstens ook een deal moeten hebben maken voor de VS en niet alleen voor de rest van de wereld met Novartis-dochter Alcon, de wereldmarktleider in oogziekten. Voldoende om de overnamespeculatie rond Thrombogenics weer aan te wakkeren en het koers vandaag 6 à 7% hoger te stuwen.' Verder was er ook het nieuws dat Jetrea nu ook 100% terugbetaald wordt in Nederland en zijn er aanwijzigingen dat de start van de verkopen in Canada wel goed loopt. Canada wordt bewerkt door Alcon en is een heel interessante markt omdat die het meest gelijkt op de Amerikaanse markt.' 'Tot slot kunnen we niet voorbij aan de vaststelling dat de Belgische biotechsector in het algemeen sterk presteert de jongste tijd. Ook de koersen van onder meer Ablynx, MDXHealth en Tigenix doen het uitstekend de jongste dagen en weken.' (DR/KVDA)