De onderhandelingen tussen televisiedienstengroep Alfacam en Hinduja Group - de Indiase speler met wie het televisiebedrijf uit Lint sinds eind vorig jaar exclusieve gesprekken voert voor een overname - verlopen moeizaam.

Alfacam verwacht 'een definitief antwoord binnenkort', maar 'indien de onderhandelingen niet snel tot een resultaat komen, kan de continuïteit in het gedrang komen', waarschuwt het mediabedrijf, dat vrijdag ook zijn jaarresultaten bekendmaakte.

In oktober vroeg Alfacam gerechtelijke bescherming aan tegen zijn
schuldeisers via de wet continuïteit ondernemingen (WCO), nadat onderhandelingen met een kandidaat-investeerder onsuccesvol waren gebleken.

In december kwam er een nieuwe partij op de proppen: het Indiase Hinduja, waarmee Alfacam een principeovereenkomst tekende over investeringen. Lange tijd leek het alsof het noodlijdende bedrijf uit Lint gered was van de ondergang, zeker toen Hinduja tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos nog verklaarde een belangrijke participatie te willen nemen in Alfacam.

De plannen om van Alfacam een Europese speler in de televisiedienstverlening te maken, klonken ambitieus. Maar nu geeft Alfacam toe dat de gesprekken 'moeizaam' verlopen en dat 'ook met andere partijen' verder wordt onderhandeld.

De mediagroep uit Lint waarschuwt zelfs dat 'de continuïteit vandaag niet verzekerd kan worden'. Alfacam is tot 5 mei beschermd tegen schuldeisers. Tegen 15 april moet Alfacam een herstructureringsplan aan de rechtbank voorleggen.

Het nettoverlies van het mediabedrijf liep in 2012 op tot 21,9 miljoen euro, tegenover 13,8 miljoen euro verlies in 2011 (Belga/BO)

De onderhandelingen tussen televisiedienstengroep Alfacam en Hinduja Group - de Indiase speler met wie het televisiebedrijf uit Lint sinds eind vorig jaar exclusieve gesprekken voert voor een overname - verlopen moeizaam.Alfacam verwacht 'een definitief antwoord binnenkort', maar 'indien de onderhandelingen niet snel tot een resultaat komen, kan de continuïteit in het gedrang komen', waarschuwt het mediabedrijf, dat vrijdag ook zijn jaarresultaten bekendmaakte. In oktober vroeg Alfacam gerechtelijke bescherming aan tegen zijn schuldeisers via de wet continuïteit ondernemingen (WCO), nadat onderhandelingen met een kandidaat-investeerder onsuccesvol waren gebleken. In december kwam er een nieuwe partij op de proppen: het Indiase Hinduja, waarmee Alfacam een principeovereenkomst tekende over investeringen. Lange tijd leek het alsof het noodlijdende bedrijf uit Lint gered was van de ondergang, zeker toen Hinduja tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos nog verklaarde een belangrijke participatie te willen nemen in Alfacam. De plannen om van Alfacam een Europese speler in de televisiedienstverlening te maken, klonken ambitieus. Maar nu geeft Alfacam toe dat de gesprekken 'moeizaam' verlopen en dat 'ook met andere partijen' verder wordt onderhandeld. De mediagroep uit Lint waarschuwt zelfs dat 'de continuïteit vandaag niet verzekerd kan worden'. Alfacam is tot 5 mei beschermd tegen schuldeisers. Tegen 15 april moet Alfacam een herstructureringsplan aan de rechtbank voorleggen. Het nettoverlies van het mediabedrijf liep in 2012 op tot 21,9 miljoen euro, tegenover 13,8 miljoen euro verlies in 2011 (Belga/BO)