"Bij de regionale kranten in Nederland verdwijnen binnenkort honderden banen", vertellen de vakbonden in een bericht op nrc.nl. Ze verwachten dat De Persgroep, die op het punt staat om krantenuitgeverij Wegener over te nemen, donderdag bekend zal maken dat het honderden arbeidsplaatsen gaat schrappen bij de zeven nieuw te verwerven titels.

Bij De Persgroep, in België uitgever van onder meer De Morgen en Het Laatste Nieuws, was woensdag rond 11 uur voorlopig niemand bereikbaar om commentaar te geven over het nieuws.

De Persgroep - in Nederland tevens uitgever van AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool - wil volgens nrc.nl onder meer de centrale nieuwsdienst van Wegener afschaffen en onderbrengen bij het AD.

Vanuit Rotterdam wordt dan nieuws verzameld voor bijna alle kranten in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel.

De Nederlandse mededingingsautoriteit ACM liet midden september weten dat hij de voorgenomen overname van het Britse mediabedrijf Mecom door De Persgroep nader wil onderzoeken. De autoriteit vreest onder meer prijsstijgingen voor advertenties in dagbladen.

Mecom bezit uitgeverij Wegener, die in Nederland verschillende regionale kranten uitgeeft. Het gaat onder meer over De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Twentsche Courant Tubantia, BN/DeStem, Eindhovens Dagblad en Provinciale Zeeuwse Courant. Bij Wegener werken 2.200 mensen, onder wie circa 650 journalisten.(Belga/NS)

"Bij de regionale kranten in Nederland verdwijnen binnenkort honderden banen", vertellen de vakbonden in een bericht op nrc.nl. Ze verwachten dat De Persgroep, die op het punt staat om krantenuitgeverij Wegener over te nemen, donderdag bekend zal maken dat het honderden arbeidsplaatsen gaat schrappen bij de zeven nieuw te verwerven titels.Bij De Persgroep, in België uitgever van onder meer De Morgen en Het Laatste Nieuws, was woensdag rond 11 uur voorlopig niemand bereikbaar om commentaar te geven over het nieuws.De Persgroep - in Nederland tevens uitgever van AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool - wil volgens nrc.nl onder meer de centrale nieuwsdienst van Wegener afschaffen en onderbrengen bij het AD. Vanuit Rotterdam wordt dan nieuws verzameld voor bijna alle kranten in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel. De Nederlandse mededingingsautoriteit ACM liet midden september weten dat hij de voorgenomen overname van het Britse mediabedrijf Mecom door De Persgroep nader wil onderzoeken. De autoriteit vreest onder meer prijsstijgingen voor advertenties in dagbladen. Mecom bezit uitgeverij Wegener, die in Nederland verschillende regionale kranten uitgeeft. Het gaat onder meer over De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Twentsche Courant Tubantia, BN/DeStem, Eindhovens Dagblad en Provinciale Zeeuwse Courant. Bij Wegener werken 2.200 mensen, onder wie circa 650 journalisten.(Belga/NS)