Medi-Market profileert zich als een soort farmaceutische supermarkt. Volgens de Franstalige krant Le Soir pikt De Orde van apothekers het niet dat de grens tussen de pure geneesmiddelen en de randproducten vervaagt. De Orde noemt de activiteiten 'een aanslag' op het klassieke apotheekwezen, met al zijn wettelijke bepalingen, wat zelfs gevaar kan inhouden voor de patiënt.

Initiatiefnemer van Medi-Market is de Waalse ondernemer Yvan Verougstraete. Hij wilde tegen 2020 twintig filialen openen. Er zijn er al vier, in onder meer Gosselies en Waterloo. Vlaamse vestigingen zouden in 2016 volgen. Die winkels tellen achtduizend artikelen - vier keer meer dan een grote gewone apotheek - en willen ook een prijsbreker zijn.

Verougstraete verdedigt zich tegen de kritiek met de boodschap dat er wel een rigide scheiding is tussen medische en commerciële producten. Een jaar geleden diende de Apothekersbond (APB) al klacht in tegen de keten bij de Orde. (Belga/BO)

Medi-Market profileert zich als een soort farmaceutische supermarkt. Volgens de Franstalige krant Le Soir pikt De Orde van apothekers het niet dat de grens tussen de pure geneesmiddelen en de randproducten vervaagt. De Orde noemt de activiteiten 'een aanslag' op het klassieke apotheekwezen, met al zijn wettelijke bepalingen, wat zelfs gevaar kan inhouden voor de patiënt. Initiatiefnemer van Medi-Market is de Waalse ondernemer Yvan Verougstraete. Hij wilde tegen 2020 twintig filialen openen. Er zijn er al vier, in onder meer Gosselies en Waterloo. Vlaamse vestigingen zouden in 2016 volgen. Die winkels tellen achtduizend artikelen - vier keer meer dan een grote gewone apotheek - en willen ook een prijsbreker zijn. Verougstraete verdedigt zich tegen de kritiek met de boodschap dat er wel een rigide scheiding is tussen medische en commerciële producten. Een jaar geleden diende de Apothekersbond (APB) al klacht in tegen de keten bij de Orde. (Belga/BO)