Option verwerft de activa en de intellectuele eigendomsrechten van het Mechelse technologiebedrijf dat in 2005 werd opgericht en onder gerechtelijke curatele werkt. Drie sleutelfiguren zouden de overstap maken.


Inewit ontwikkelt en verkoopt draadloze bewakingscamera's. Het haalde zowat 4,1 miljoen euro aan kapitaal en uitgiftepremies op van Allegro Investment Fund, Big Bang Ventures, Qwest for Growth, Vinnof en een aantal business angels. Inewit voerde een aantal reorganisaties door om de cashdrain naar beneden te halen. Daarbij kwam het tot een breuk tussen de aandeelhouders en oprichter Koen Faes, die verdween als CEO.


Benoit Souffree, die daarvoor als sales manager werkte bij Option, werd begin 2009 in zijn plaats aangesteld. "Een stand alone-scenario was voor Inewit geen optie", zegt Souffree, die het na de overname voor bekeken houdt. "Met de operatie kan de technologie van Inewit verder uitgerold worden onder de paraplu van Option. We hadden een rist grote bestellingen, maar we konden ze niet voorfinancieren. Onder Option stelt dat probleem zich niet." Volgens Souffree waren er verschillende kandidaten voor de verwerving van de technologie.


Jan Poté, woordvoerder van Option bevestigt de overname. "We hadden vroeger al een commerciële relatie met Inewit. We hebben puur gekeken naar de softwaretechnologie, verder zijn er geen voorwaarden of andere exclusieven mee gemoeid." Poté noemt de deal "klein maar fijn". Wat er met de rest van de vennootschap en de verplichtingen van Inewit zelf gebeurt, is afhankelijk van de gedelegeerd rechter Frederik Vercauteren.

L.D.

Option verwerft de activa en de intellectuele eigendomsrechten van het Mechelse technologiebedrijf dat in 2005 werd opgericht en onder gerechtelijke curatele werkt. Drie sleutelfiguren zouden de overstap maken. Inewit ontwikkelt en verkoopt draadloze bewakingscamera's. Het haalde zowat 4,1 miljoen euro aan kapitaal en uitgiftepremies op van Allegro Investment Fund, Big Bang Ventures, Qwest for Growth, Vinnof en een aantal business angels. Inewit voerde een aantal reorganisaties door om de cashdrain naar beneden te halen. Daarbij kwam het tot een breuk tussen de aandeelhouders en oprichter Koen Faes, die verdween als CEO. Benoit Souffree, die daarvoor als sales manager werkte bij Option, werd begin 2009 in zijn plaats aangesteld. "Een stand alone-scenario was voor Inewit geen optie", zegt Souffree, die het na de overname voor bekeken houdt. "Met de operatie kan de technologie van Inewit verder uitgerold worden onder de paraplu van Option. We hadden een rist grote bestellingen, maar we konden ze niet voorfinancieren. Onder Option stelt dat probleem zich niet." Volgens Souffree waren er verschillende kandidaten voor de verwerving van de technologie. Jan Poté, woordvoerder van Option bevestigt de overname. "We hadden vroeger al een commerciële relatie met Inewit. We hebben puur gekeken naar de softwaretechnologie, verder zijn er geen voorwaarden of andere exclusieven mee gemoeid." Poté noemt de deal "klein maar fijn". Wat er met de rest van de vennootschap en de verplichtingen van Inewit zelf gebeurt, is afhankelijk van de gedelegeerd rechter Frederik Vercauteren. L.D.