In november werd nog gezegd dat de proReader "begin 2010" op de markt zou komen. Option zou worden betaald per verkocht exemplaar, bevestigde Jan Callewaert in een recent interview met Trends.

De proReader wordt uitgerust met de GTM501-module die Option samen met Icera ontwikkelde. Volgens Callewaert vertegenwoordigt die module sinds 2006 een investering van 12 miljoen dollar voor Option.

De QUE proReader kreeg veel bijval op de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari. Toen al was duidelijk dat het een hoogstaand apparaat was voor de mobiele professional. Bij Barnes and Noble (het voornaamste verkoopkanaal in de VS) zou hij naast de Nook liggen, die bijna tweederde goedkoper is en al verkrijgbaar.

Nu blijkt dat de QUE proReader niet eens op de markt komt in de nabije toekomst. Amazon en Barnes and Noble hebben verwijzingen naar het toestel van hun website gehaald. Option laat weten dat het "geen commentaar geeft op geruchten en speculaties".

Volgens Betty Taylor van het pr-bureau van Plastic Logic is het uitstel "niet ongewoon wanneer je een nieuw apparaat lanceert, vooral als je met spitstechnologie werkt." Volgens haar is Plastic Logic nog bezig "de features bij te schaven en de algemene productervaring te verbeteren".

Het is niet de eerste keer dat Option een tegenvaller heeft met toestellen waaraan het meewerkt. De Amerikaanse T-Mobile Sidekick LX van Sharp, waarvan Option het moederbord ontwierp, kreeg geen vervolgbestelling en kwam in oktober in het nieuws met een crash bij serviceprovider Danger, die abonnees minstens tijdelijk hun gegevens deed verliezen _ een voorval waarmee Option zelf overigens absoluut niets te maken had.

B.L.

In november werd nog gezegd dat de proReader "begin 2010" op de markt zou komen. Option zou worden betaald per verkocht exemplaar, bevestigde Jan Callewaert in een recent interview met Trends. De proReader wordt uitgerust met de GTM501-module die Option samen met Icera ontwikkelde. Volgens Callewaert vertegenwoordigt die module sinds 2006 een investering van 12 miljoen dollar voor Option. De QUE proReader kreeg veel bijval op de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari. Toen al was duidelijk dat het een hoogstaand apparaat was voor de mobiele professional. Bij Barnes and Noble (het voornaamste verkoopkanaal in de VS) zou hij naast de Nook liggen, die bijna tweederde goedkoper is en al verkrijgbaar. Nu blijkt dat de QUE proReader niet eens op de markt komt in de nabije toekomst. Amazon en Barnes and Noble hebben verwijzingen naar het toestel van hun website gehaald. Option laat weten dat het "geen commentaar geeft op geruchten en speculaties". Volgens Betty Taylor van het pr-bureau van Plastic Logic is het uitstel "niet ongewoon wanneer je een nieuw apparaat lanceert, vooral als je met spitstechnologie werkt." Volgens haar is Plastic Logic nog bezig "de features bij te schaven en de algemene productervaring te verbeteren". Het is niet de eerste keer dat Option een tegenvaller heeft met toestellen waaraan het meewerkt. De Amerikaanse T-Mobile Sidekick LX van Sharp, waarvan Option het moederbord ontwierp, kreeg geen vervolgbestelling en kwam in oktober in het nieuws met een crash bij serviceprovider Danger, die abonnees minstens tijdelijk hun gegevens deed verliezen _ een voorval waarmee Option zelf overigens absoluut niets te maken had. B.L.