De vennootschapswetgeving bepaalt dat de aandeelhouders zich moeten buigen over een eventuele ontbinding als het eigen vermogen daalt tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal. Dat was bij Option eind 2010 het geval.

Volgens woordvoerder Jan Poté heeft die situatie toen slechts korte tijd geduurd en stellen zich sindsdien geen problemen meer. Dat is onder meer te danken aan de inkomsten die Option ontving uit zijn licentieovereenkomst met de Chinese telecomgroep Huawei en uit de overeenkomst die het eind 2010 sloot met InterDigital Communications voor het leveren van software en ontwikkelingsdiensten.

Het was al de tweede keer dat een algemene vergadering zich bij Option over de kwestie boog. Tijdens de eerste vergadering twee weken geleden was niet het minimum van de helft van het kapitaal aanwezig. Die vereiste was er voor de tweede vergadering niet meer.

De vennootschapswetgeving bepaalt dat de aandeelhouders zich moeten buigen over een eventuele ontbinding als het eigen vermogen daalt tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal. Dat was bij Option eind 2010 het geval. Volgens woordvoerder Jan Poté heeft die situatie toen slechts korte tijd geduurd en stellen zich sindsdien geen problemen meer. Dat is onder meer te danken aan de inkomsten die Option ontving uit zijn licentieovereenkomst met de Chinese telecomgroep Huawei en uit de overeenkomst die het eind 2010 sloot met InterDigital Communications voor het leveren van software en ontwikkelingsdiensten. Het was al de tweede keer dat een algemene vergadering zich bij Option over de kwestie boog. Tijdens de eerste vergadering twee weken geleden was niet het minimum van de helft van het kapitaal aanwezig. Die vereiste was er voor de tweede vergadering niet meer.