Optima heeft de provincie Oost-Vlaanderen voorgesteld om vijf tot tien miljoen euro te beleggen, waarbij een hoge rentevoet werd aangeboden, maar het bestuur is daar niet op ingegaan, meldt de nieuwssite Apache.

Ook het UZ Gent werd recentelijk benaderd om een termijnrekening te openen, maar is daar niet op ingegaan. Wel heeft het Universitair Ziekenhuis in het verleden zaken gedaan met Optima: gedurende één jaar (2014-2015) stond geld op een termijnrekening.

De nieuwssite Apache.be las in documenten van de Nationale Bank (NBB) dat Optima op 19 april 2016 liet weten dat het UZ Gent wél tien miljoen euro wilde investeren. "In weerwil van een duidelijk verbod van de NBB gaf UZ Gent Optima Bank op 20 april de opdracht om de voornoemde 'termijnbelegging' van tien miljoen euro uit te voeren."

Piqueur

Voor een verklaring verwijst Apache naar het politieke netwerk van Jeroen Piqueur. De deal met het UZ Gent sprong evenwel op het laatste moment af "als gevolg van de volharding van de NBB", meldt de nieuwssite. Documenten van de NBB bevestigen dat het noodlijdende Optima Bank zich maandenlang probeerde te herfinancieren met fondsen afkomstig van gemeentebesturen, OCMW's, scholengroepen en non-profitorganisaties, aldus Apache.be.

De zoektocht naar 20 miljoen euro bij dat soort spelers gebeurde tegen een uitdrukkelijk verbod van de Nationale Bank, want Optima mocht die middelen enkel bij professionele spelers halen. De bevindingen van een inspectie door de NBB in april, die alles in een stroomversnelling bracht, gaat over onregelmatigheden bij de overname van de Spaanse dochter OPFP, fictieve en voor de NBB verborgen gehouden consultancy-overeenkomsten met (de vennootschappen) van bestuurders en kaderleden en, schrijft Apache, zelfs over het onwettig uitoefenen van vastgoedactiviteiten via Optima Global Estate. (Belga/BO)

Optima heeft de provincie Oost-Vlaanderen voorgesteld om vijf tot tien miljoen euro te beleggen, waarbij een hoge rentevoet werd aangeboden, maar het bestuur is daar niet op ingegaan, meldt de nieuwssite Apache.Ook het UZ Gent werd recentelijk benaderd om een termijnrekening te openen, maar is daar niet op ingegaan. Wel heeft het Universitair Ziekenhuis in het verleden zaken gedaan met Optima: gedurende één jaar (2014-2015) stond geld op een termijnrekening. De nieuwssite Apache.be las in documenten van de Nationale Bank (NBB) dat Optima op 19 april 2016 liet weten dat het UZ Gent wél tien miljoen euro wilde investeren. "In weerwil van een duidelijk verbod van de NBB gaf UZ Gent Optima Bank op 20 april de opdracht om de voornoemde 'termijnbelegging' van tien miljoen euro uit te voeren." Voor een verklaring verwijst Apache naar het politieke netwerk van Jeroen Piqueur. De deal met het UZ Gent sprong evenwel op het laatste moment af "als gevolg van de volharding van de NBB", meldt de nieuwssite. Documenten van de NBB bevestigen dat het noodlijdende Optima Bank zich maandenlang probeerde te herfinancieren met fondsen afkomstig van gemeentebesturen, OCMW's, scholengroepen en non-profitorganisaties, aldus Apache.be. De zoektocht naar 20 miljoen euro bij dat soort spelers gebeurde tegen een uitdrukkelijk verbod van de Nationale Bank, want Optima mocht die middelen enkel bij professionele spelers halen. De bevindingen van een inspectie door de NBB in april, die alles in een stroomversnelling bracht, gaat over onregelmatigheden bij de overname van de Spaanse dochter OPFP, fictieve en voor de NBB verborgen gehouden consultancy-overeenkomsten met (de vennootschappen) van bestuurders en kaderleden en, schrijft Apache, zelfs over het onwettig uitoefenen van vastgoedactiviteiten via Optima Global Estate. (Belga/BO)