Optima, de financiële en fiscale planner uit Gent, rekende al een tijd op de overname van Ethias Bank, maar de onderhandelingen daarover bleven lang aanslepen. Een eerste overname-aanvraag werd geweigerd door de toenmalige toezichthouder CBFA, waarna eind juli 2011 een nieuw dossier bij de Nationale Bank werd ingediend.

Door de overname van Ethias Bank kan Optima zijn diensten uitbreiden met een bancair aanbod, luidt het in een persbericht. Op dit moment beschikt het bedrijf al over het statuut van verzekerings-, vastgoed- en kredietmakelaar. Optima, dat in de eerste plaats een financial planner wil blijven, krijgt er door de overname ongeveer 30.000 nieuwe klanten bij. Doordat het bestaande online distributieplatform volledig mee wordt overgenomen, zou er voor de bestaande Ethias-klant weinig veranderen. Optima maakt zich sterk dat er door de overname ook heel wat risico's worden afgebouwd.

Ethias Bank telt 36 werknemers, Optima bijna 400. Optima heeft kantoren in Gent, Waterloo en Madrid. De overname werd deels gerealiseerd via de inbreng van twee partners: de Belgische investeringsmaatschappij Saffelberg Investments en het Spaanse Inversis Banco. Beide partners krijgen een minderheidsbelang in Optima. Voor Saffelberg Investments gaat het "om enkele procenten", voor de Spaanse groep gaat het vooral om de inbreng van een ict-platform. (Belga/BO)

Optima, de financiële en fiscale planner uit Gent, rekende al een tijd op de overname van Ethias Bank, maar de onderhandelingen daarover bleven lang aanslepen. Een eerste overname-aanvraag werd geweigerd door de toenmalige toezichthouder CBFA, waarna eind juli 2011 een nieuw dossier bij de Nationale Bank werd ingediend.Door de overname van Ethias Bank kan Optima zijn diensten uitbreiden met een bancair aanbod, luidt het in een persbericht. Op dit moment beschikt het bedrijf al over het statuut van verzekerings-, vastgoed- en kredietmakelaar. Optima, dat in de eerste plaats een financial planner wil blijven, krijgt er door de overname ongeveer 30.000 nieuwe klanten bij. Doordat het bestaande online distributieplatform volledig mee wordt overgenomen, zou er voor de bestaande Ethias-klant weinig veranderen. Optima maakt zich sterk dat er door de overname ook heel wat risico's worden afgebouwd. Ethias Bank telt 36 werknemers, Optima bijna 400. Optima heeft kantoren in Gent, Waterloo en Madrid. De overname werd deels gerealiseerd via de inbreng van twee partners: de Belgische investeringsmaatschappij Saffelberg Investments en het Spaanse Inversis Banco. Beide partners krijgen een minderheidsbelang in Optima. Voor Saffelberg Investments gaat het "om enkele procenten", voor de Spaanse groep gaat het vooral om de inbreng van een ict-platform. (Belga/BO)