De acties in het luchtverkeersleidingscentrum Canac2 startten maandagochtend om 8 uur en zouden al zeker tot 16 uur duren. Zowel aankomende als vertrekkende vluchten op Brussels Airport hebben vertraging. Bij Brussels Airlines zijn acht op de tien vluchten getroffen, met vertragingen tussen 1 uur en 1 uur 20 minuten.

'Vooral tijdens de ochtendpiek was er hinder. Rond de middag is de situatie wat beter, maar we verwachten binnen enkele uren een nieuwe piek', waarschuwt de woordvoerster. Voor de luchtvaartmaatschappij is het alle hens aan dek, door de onzekerheid is het moeilijk vooruit plannen.

Op de luchthaven van Charleroi zijn er maandag ook vertragingen maar zelden meer dan een uur, aldus de woordvoerster. Ze wijst er ook op dat het niet duidelijk is of die het gevolg zijn van operationele problemen, dan wel van de acties bij skeyes. In Luik zou het vliegverkeer maandag normaal verlopen.

De acties komen er op initiatief van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Die heeft een stakingsaanzegging lopen tegen onder meer de werkdruk en arbeidsorganisatie. De directie van skeyes sloot afgelopen vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar dat akkoord kan niet op de goedkeuring rekenen van de andere bonden. Ook vorige week waren er al herhaaldelijk acties die tot vertragingen hebben geleid.

Morgen - dinsdag 26 maart - wordt opnieuw onderhandeld in een poging om uit het sociaal conflict te raken.

De acties in het luchtverkeersleidingscentrum Canac2 startten maandagochtend om 8 uur en zouden al zeker tot 16 uur duren. Zowel aankomende als vertrekkende vluchten op Brussels Airport hebben vertraging. Bij Brussels Airlines zijn acht op de tien vluchten getroffen, met vertragingen tussen 1 uur en 1 uur 20 minuten. 'Vooral tijdens de ochtendpiek was er hinder. Rond de middag is de situatie wat beter, maar we verwachten binnen enkele uren een nieuwe piek', waarschuwt de woordvoerster. Voor de luchtvaartmaatschappij is het alle hens aan dek, door de onzekerheid is het moeilijk vooruit plannen. Op de luchthaven van Charleroi zijn er maandag ook vertragingen maar zelden meer dan een uur, aldus de woordvoerster. Ze wijst er ook op dat het niet duidelijk is of die het gevolg zijn van operationele problemen, dan wel van de acties bij skeyes. In Luik zou het vliegverkeer maandag normaal verlopen. De acties komen er op initiatief van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Die heeft een stakingsaanzegging lopen tegen onder meer de werkdruk en arbeidsorganisatie. De directie van skeyes sloot afgelopen vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar dat akkoord kan niet op de goedkeuring rekenen van de andere bonden. Ook vorige week waren er al herhaaldelijk acties die tot vertragingen hebben geleid.Morgen - dinsdag 26 maart - wordt opnieuw onderhandeld in een poging om uit het sociaal conflict te raken.