Bij Delhaize zijn donderdagochtend, een dag na de aankondiging van een zware herstructurering, nog 27 winkels gesloten. Dat bevestigt woordvoerder Roel Dekelver van de supermarktketen.

De winkels moesten normaal om 8 uur de deuren open, maar zijn als gevolg van een spontane staking dicht. Mogelijk worden er in de loop van de dag nog meer winkels gesloten, want er staan nog personeelsvergaderingen gepland, luidt het in vakbondskringen.

Vooral in Wallonië en in Brussel staan Delhaize-klanten voor een gesloten deur. In Vlaanderen is voorlopig enkel de supermarkt van Genk gesloten. Die staat ook op de lijst van winkels die Delhaize niet langer in eigen beheer wil uitbaten.

De directie herhaalt begrip te hebben voor de acties. (Belga/BO)

Bij Delhaize zijn donderdagochtend, een dag na de aankondiging van een zware herstructurering, nog 27 winkels gesloten. Dat bevestigt woordvoerder Roel Dekelver van de supermarktketen. De winkels moesten normaal om 8 uur de deuren open, maar zijn als gevolg van een spontane staking dicht. Mogelijk worden er in de loop van de dag nog meer winkels gesloten, want er staan nog personeelsvergaderingen gepland, luidt het in vakbondskringen. Vooral in Wallonië en in Brussel staan Delhaize-klanten voor een gesloten deur. In Vlaanderen is voorlopig enkel de supermarkt van Genk gesloten. Die staat ook op de lijst van winkels die Delhaize niet langer in eigen beheer wil uitbaten. De directie herhaalt begrip te hebben voor de acties. (Belga/BO)