Opnieuw kritiek op loonsverhoging topbestuurders bank in Nederland

16/04/18 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:53

Bron: Belga

Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank in Nederland. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen, omdat ze aanzienlijk minder verdienen dan hun collega's bij vergelijkbare bedrijven. Dat schrijft de Volkskrant. Maar critici wijzen erop dat die bedrijven veel groter zijn dan Van Lanschot en de vergelijking mank gaat.

Opnieuw kritiek op loonsverhoging topbestuurders bank in Nederland

Eerder kwam ook ING-topman Ralph Hamers onder vuur te liggen omwille van een loonsverhoging. © belga

De voorgenomen loonsverhoging voor de top blijkt uit stukken voor de komende aandeelhoudersvergadering die Van Lanschot Kempen vrijdag heeft gepubliceerd. Volgens de plannen krijgt topman Karl Guha er dit jaar via meer aandelen en een hogere pensioenbijdrage ruim 20 procent bij. Zijn totale beloning komt daarmee uit op ruim 1,5 miljoen euro. De andere drie bestuurders gaan er een kwart op vooruit, naar ruim een miljoen euro.

Vakbond FNV spreekt van een nieuwe deuk in het imago van de financiële sector. De bond stelt onaangenaam verrast te zijn door het nieuws dat 'wéér een financiële instelling de beloning van de top exorbitant verhoogt'. 'Het oude graaien lijkt weer terug te zijn in de financiële wereld', stelt FNV-bondsbestuurder Ger Klinkenberg, die daarmee ook verwijst naar de afgeblazen loonsverhoging voor ING-topman Ralph Hamers. 'De beloningsverhoudingen gaan steeds verder uit de pas lopen.'