De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,8 procent op 33.821,30 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4134,94 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 13.786,27 punten.

IBM werd juist bijna 4 procent hoger gezet. Het concern heeft zijn omzet in het eerste kwartaal voor het eerst in een jaar weer zien stijgen, vooral dankzij groei bij de cloudactiviteiten waar het bedrijf zich onder leiding van topman Arvind Krishna steeds meer op toelegt.

Het coronavaccin van J&J was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Ook is bekend geworden dat dochterbedrijf Janssen de levering van coronavaccins aan EU-landen hervat. Vorige week werd het gebruik ervan nog opgeschort wegens onderzoek naar bijwerkingen.

Maar inmiddels heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geoordeeld dat de voordelen van het vaccin nog altijd zwaarder wegen dan de mogelijke bijwerkingen. Dit alles werd op de beurs beloond met een plus van ruim 2 procent.

P&G, moederbedrijf van merken als Pampers, Ariel, Dreft, Braun en Gillette, heeft in het afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis meer schoonmaakmiddelen voor in en om het huis verkocht. P&G won bijna 1 procent.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,8 procent op 33.821,30 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4134,94 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 13.786,27 punten. IBM werd juist bijna 4 procent hoger gezet. Het concern heeft zijn omzet in het eerste kwartaal voor het eerst in een jaar weer zien stijgen, vooral dankzij groei bij de cloudactiviteiten waar het bedrijf zich onder leiding van topman Arvind Krishna steeds meer op toelegt. Het coronavaccin van J&J was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 100 miljoen dollar. Ook is bekend geworden dat dochterbedrijf Janssen de levering van coronavaccins aan EU-landen hervat. Vorige week werd het gebruik ervan nog opgeschort wegens onderzoek naar bijwerkingen. Maar inmiddels heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geoordeeld dat de voordelen van het vaccin nog altijd zwaarder wegen dan de mogelijke bijwerkingen. Dit alles werd op de beurs beloond met een plus van ruim 2 procent. P&G, moederbedrijf van merken als Pampers, Ariel, Dreft, Braun en Gillette, heeft in het afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis meer schoonmaakmiddelen voor in en om het huis verkocht. P&G won bijna 1 procent.