Open VLD stelt voor om iedereen die minstens deeltijds werkt of gepensioneerd is, tot 500 euro per maand te laten bijverdienen zonder daarop belastingen te moeten betalen.

Nele Lijnen en Rik Daems hebben daarover een wetsvoorstel ingediend, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Het doel is ervoor te zorgen dat Belgische bedrijven sterker staan in de concurrentiestrijd met onze buurlanden. Het wetsvoorstel kadert dan ook in het engagement van de federale en regionale regeringen om de concurrentiekracht te verhogen.

Open VLD borduurt verder op de omstreden mini-jobs in Duitsland, maar dan zonder de 'kwalijke gevolgen'. Het grote verschil met de Duitse mini-jobs is dat werkloze steuntrekkers er niet van kunnen genieten, aldus Lijnen en Daems.

'Door werknemers in arbeidsintensieve sectoren tot 500 euro belastingvrij per maand te laten bijverdienen, willen we het presteren van overuren en gelegenheidsarbeid aantrekkelijker en flexibeler maken voor werknemer en werkgever'. (Belga/KVDA)

Open VLD stelt voor om iedereen die minstens deeltijds werkt of gepensioneerd is, tot 500 euro per maand te laten bijverdienen zonder daarop belastingen te moeten betalen. Nele Lijnen en Rik Daems hebben daarover een wetsvoorstel ingediend, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Het doel is ervoor te zorgen dat Belgische bedrijven sterker staan in de concurrentiestrijd met onze buurlanden. Het wetsvoorstel kadert dan ook in het engagement van de federale en regionale regeringen om de concurrentiekracht te verhogen. Open VLD borduurt verder op de omstreden mini-jobs in Duitsland, maar dan zonder de 'kwalijke gevolgen'. Het grote verschil met de Duitse mini-jobs is dat werkloze steuntrekkers er niet van kunnen genieten, aldus Lijnen en Daems. 'Door werknemers in arbeidsintensieve sectoren tot 500 euro belastingvrij per maand te laten bijverdienen, willen we het presteren van overuren en gelegenheidsarbeid aantrekkelijker en flexibeler maken voor werknemer en werkgever'. (Belga/KVDA)