Het management van Opel/Vauxhall heeft dinsdag in een persbericht bevestigd dat er een nieuw voorstel op tafel ligt om de Antwerpse fabriek open te houden. Dat zou wel gebeuren met een "significante" vermindering van personeel.

De bedoeling is om een investeerder te zoeken om de fabriek over te nemen, zodat Opel mogelijk nog slechts een minderheidsbelang zou aanhouden. In de fabriek zal de Opel Astra TwinTop worden gebouwd. Er zal ook geprobeerd worden om extra activiteiten van derden aan te trekken.

De mededeling van het management maakt deel uit van de informatie- en consultatieprocedure, zo luidt het in het persbericht. Het voorstel was afkomstig van de personeelsvertegenwoordigers. De Opel-directie wil zich zelf nog niet uitspreken over de haalbaarheid, "tot de evaluatie is afgerond en een beslissing is genomen".

In Rüsselsheim zitten de Antwerpse vakbonden momenteel bijeen om meer uitleg te krijgen over het voorstel.

Het management van Opel/Vauxhall heeft dinsdag in een persbericht bevestigd dat er een nieuw voorstel op tafel ligt om de Antwerpse fabriek open te houden. Dat zou wel gebeuren met een "significante" vermindering van personeel. De bedoeling is om een investeerder te zoeken om de fabriek over te nemen, zodat Opel mogelijk nog slechts een minderheidsbelang zou aanhouden. In de fabriek zal de Opel Astra TwinTop worden gebouwd. Er zal ook geprobeerd worden om extra activiteiten van derden aan te trekken. De mededeling van het management maakt deel uit van de informatie- en consultatieprocedure, zo luidt het in het persbericht. Het voorstel was afkomstig van de personeelsvertegenwoordigers. De Opel-directie wil zich zelf nog niet uitspreken over de haalbaarheid, "tot de evaluatie is afgerond en een beslissing is genomen". In Rüsselsheim zitten de Antwerpse vakbonden momenteel bijeen om meer uitleg te krijgen over het voorstel.