De afgelopen weken gonsde het van de geruchten dat autofabrikant Opel zijn belangrijkste Astra-model nog slechts in twee - in plaats van drie - fabrieken zou bouwen. Opel zou de constructie op drie locaties willen afbouwen om kosten te besparen, luidde het.

Dat blijkt te kloppen, want de geruchten werden maandag uiteindelijk bevestigd door Opel-topman Karl-Friedrich Stracke. Dat gebeurde tijdens een bijzondere ondernemingsraad in het Duitse Rüsselsheim. In deze 'moederfabriek' van Opel is de Astra het belangrijkste geproduceerde model. De auto rolt vandaag ook nog van de band in het Britse Ellesmere Port en het Poolse Gliwice.

In de toekomst zal de productie beperkt worden tot twee fabrieken, telkens in een drieploegenstelsel. Stracke sprak zich niet uit over de gevolgen voor de tewerkstelling of eventuele sluiting van fabrieken. De topman benadrukte enkel nog dat de GM-dochter zo snel mogelijk weer winst moet malen. (Belga/BO)

De afgelopen weken gonsde het van de geruchten dat autofabrikant Opel zijn belangrijkste Astra-model nog slechts in twee - in plaats van drie - fabrieken zou bouwen. Opel zou de constructie op drie locaties willen afbouwen om kosten te besparen, luidde het.Dat blijkt te kloppen, want de geruchten werden maandag uiteindelijk bevestigd door Opel-topman Karl-Friedrich Stracke. Dat gebeurde tijdens een bijzondere ondernemingsraad in het Duitse Rüsselsheim. In deze 'moederfabriek' van Opel is de Astra het belangrijkste geproduceerde model. De auto rolt vandaag ook nog van de band in het Britse Ellesmere Port en het Poolse Gliwice. In de toekomst zal de productie beperkt worden tot twee fabrieken, telkens in een drieploegenstelsel. Stracke sprak zich niet uit over de gevolgen voor de tewerkstelling of eventuele sluiting van fabrieken. De topman benadrukte enkel nog dat de GM-dochter zo snel mogelijk weer winst moet malen. (Belga/BO)