Het oliekartel, dat voorziet in 40 procent van de wereldwijde vraag naar olie, pompt voorlopig 30 miljoen vaten per dag uit de grond.

De olieprijzen waren donderdagvoormiddag opnieuw fors gedaald, tot het laagste peil in ruim vier jaar. Na de aankondiging van de OPEC daalden de prijzen gestaag verder.

Volgens de Saoedische minister Al-Mazroui is een vermindering van de productie niet aan de orde, aangezien de 'oliemarkt vanzelf zal stabiliseren'.

Saoedi-Arabië, de grootste olieproducent die niet wil weten van een lagere productie, krijgt de steun van de Verenigde Arabische Emiraten. 'Geen reden tot paniek, er zijn in het verleden lagere prijzen geweest', luidt het.

Venezuela en Algerije hadden de OPEC verzocht het productiepeil te verlagen, maar dat verzoek ving dus bot.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Rafael Ramirez stapte na de meeting kwaad op en weigerde commentaar te geven op de beslissing.

(ANP/BO)

Het oliekartel, dat voorziet in 40 procent van de wereldwijde vraag naar olie, pompt voorlopig 30 miljoen vaten per dag uit de grond. De olieprijzen waren donderdagvoormiddag opnieuw fors gedaald, tot het laagste peil in ruim vier jaar. Na de aankondiging van de OPEC daalden de prijzen gestaag verder.Volgens de Saoedische minister Al-Mazroui is een vermindering van de productie niet aan de orde, aangezien de 'oliemarkt vanzelf zal stabiliseren'. Saoedi-Arabië, de grootste olieproducent die niet wil weten van een lagere productie, krijgt de steun van de Verenigde Arabische Emiraten. 'Geen reden tot paniek, er zijn in het verleden lagere prijzen geweest', luidt het.Venezuela en Algerije hadden de OPEC verzocht het productiepeil te verlagen, maar dat verzoek ving dus bot. De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Rafael Ramirez stapte na de meeting kwaad op en weigerde commentaar te geven op de beslissing. (ANP/BO)