Over het eerste kwartaal leed Dexia een nettoverlies van 125 miljoen euro. Het recurrente nettoverlies bedroeg zelfs 212 miljoen euro, "een daling met 183 miljoen euro tegenover het vorige kwartaal."

"De gunstige trend van de vorige kwartalen werd onderbroken door het aanleggen van een voorziening voor de blootstelling aan Heta Asset Resolution AG", klinkt het. Die voorziening bedraagt 197 miljoen euro; Dexia is voor in totaal 395 miljoen euro blootgesteld aan de noodlijdende Oostenrijkse bank. Dexia verwijst daarnaast ook naar verschillenden heffingen en bijdragen - voor 69 miljoen euro - die op 1 januari geboekt werden.

"Verbintenissen nagekomen"

De Oostenrijkse financiële toezichthouder FMA publiceerde begin maart een decreet dat de ontbinding van Heta inleidt. Er werd meer bepaald een tijdelijk moratorium afgekondigd (tot eind mei 2016) op "een aanzienlijk gedeelte van het schuldpapier" van Heta. "De groep Dexia betwist deze beslissing en zal zijn rechten doen gelden voor het gerecht", luidt het nog.

Karel De Boeck, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, benadrukt in een persbericht dat de restbank, "ondanks de heel lage rente de verbintenissen is nagekomen die de staten zijn aangegaan in het kader van de geordende ontmanteling van de groep in termen van liquiditeitsbeheer." (Belga/NS)

Over het eerste kwartaal leed Dexia een nettoverlies van 125 miljoen euro. Het recurrente nettoverlies bedroeg zelfs 212 miljoen euro, "een daling met 183 miljoen euro tegenover het vorige kwartaal." "De gunstige trend van de vorige kwartalen werd onderbroken door het aanleggen van een voorziening voor de blootstelling aan Heta Asset Resolution AG", klinkt het. Die voorziening bedraagt 197 miljoen euro; Dexia is voor in totaal 395 miljoen euro blootgesteld aan de noodlijdende Oostenrijkse bank. Dexia verwijst daarnaast ook naar verschillenden heffingen en bijdragen - voor 69 miljoen euro - die op 1 januari geboekt werden. De Oostenrijkse financiële toezichthouder FMA publiceerde begin maart een decreet dat de ontbinding van Heta inleidt. Er werd meer bepaald een tijdelijk moratorium afgekondigd (tot eind mei 2016) op "een aanzienlijk gedeelte van het schuldpapier" van Heta. "De groep Dexia betwist deze beslissing en zal zijn rechten doen gelden voor het gerecht", luidt het nog.Karel De Boeck, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, benadrukt in een persbericht dat de restbank, "ondanks de heel lage rente de verbintenissen is nagekomen die de staten zijn aangegaan in het kader van de geordende ontmanteling van de groep in termen van liquiditeitsbeheer." (Belga/NS)