De rechtbank in Maastricht heeft het faillissement vrijdag uitgesproken. Alleen voor de Belgische keten Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend.

Alle circa 190 filialen en de webshop van Scapino blijven voorlopig open. Ruilen van gekochte goederen is ook nog steeds mogelijk. Scapino telt ongeveer 2.000 werknemers.

Voor Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden viel het doek eerder deze week al; moederbedrijf Macintosh zelf ging kort voor de jaarwisseling op de fles.

De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. De curatoren zeggen nog in gesprek te zijn met een aantal partijen, waarmee ze hopen spoedig voor een doorstart te kunnen zorgen. (Belga/BO)

De rechtbank in Maastricht heeft het faillissement vrijdag uitgesproken. Alleen voor de Belgische keten Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend. Alle circa 190 filialen en de webshop van Scapino blijven voorlopig open. Ruilen van gekochte goederen is ook nog steeds mogelijk. Scapino telt ongeveer 2.000 werknemers. Voor Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden viel het doek eerder deze week al; moederbedrijf Macintosh zelf ging kort voor de jaarwisseling op de fles. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. De curatoren zeggen nog in gesprek te zijn met een aantal partijen, waarmee ze hopen spoedig voor een doorstart te kunnen zorgen. (Belga/BO)