Ze was in haar sector marktleider in België en internationaal zowat overal actief, maar ging in september 2002 met een luide knal failliet. De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen sprak verscheidene betrokkenen vrij voor beschuldigingen van onder meer valsheid in geschrifte en verduistering van activa. Het openbaar ministerie en de burgerlijke partijen in beroep, maar dat is verworpen wegens verjaring.

Echt verrassend is die verjaring niet, aangezien de feiten zich veertien jaar geleden afspeelden. De nu 85-jarige Hendrik Seghers, voor wie dit al het tweede grote geruchtmakende faillissement is, de bedrijfsrevisoren Roger Tiest, Frans Samyn en hun kantoor BDO, en de bestuurders Hilaire Roose, Michel Berges, Johny Cornillie (toen kabinetschef van meerdere CD&V-ministers) gaan strafrechtelijk dus vrijuit.

Punt van discussie waren de chaotische serie pogingen om de faling te vermijden en de wijze van besturen van dit bedrijfskluwen door Hendrik Seghers. Het parket beschouwde dat als valsheid in geschrifte en het wegsluizen van activa uit de holdings naar de privébedrijven van Seghers.

Voor het burgerlijk aspect van de zaak werden de eisen van de burgerlijke partijen verworpen. De rechtbank in Mechelen had dit deel los gemaakt van haar vonnis en zich over die zaak niet uitgesproken. De kwestie van een schadevergoeding moet dus verder in Mechelen worden beslecht. Hendrik Seghers was niet bereikbaar voor een reactie.

WVD

Ze was in haar sector marktleider in België en internationaal zowat overal actief, maar ging in september 2002 met een luide knal failliet. De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen sprak verscheidene betrokkenen vrij voor beschuldigingen van onder meer valsheid in geschrifte en verduistering van activa. Het openbaar ministerie en de burgerlijke partijen in beroep, maar dat is verworpen wegens verjaring.Echt verrassend is die verjaring niet, aangezien de feiten zich veertien jaar geleden afspeelden. De nu 85-jarige Hendrik Seghers, voor wie dit al het tweede grote geruchtmakende faillissement is, de bedrijfsrevisoren Roger Tiest, Frans Samyn en hun kantoor BDO, en de bestuurders Hilaire Roose, Michel Berges, Johny Cornillie (toen kabinetschef van meerdere CD&V-ministers) gaan strafrechtelijk dus vrijuit.Punt van discussie waren de chaotische serie pogingen om de faling te vermijden en de wijze van besturen van dit bedrijfskluwen door Hendrik Seghers. Het parket beschouwde dat als valsheid in geschrifte en het wegsluizen van activa uit de holdings naar de privébedrijven van Seghers.Voor het burgerlijk aspect van de zaak werden de eisen van de burgerlijke partijen verworpen. De rechtbank in Mechelen had dit deel los gemaakt van haar vonnis en zich over die zaak niet uitgesproken. De kwestie van een schadevergoeding moet dus verder in Mechelen worden beslecht. Hendrik Seghers was niet bereikbaar voor een reactie.WVD